Rezultatele Campaniei Umanitare „Penarul cu Vise si Bucurii”

Ruxandra Luca, campanie umanitara "Penarul cu vise si bucurii"

Va povesteam zilele trecute (aici) despre o initiativa frumoasa, menita a bucura cativa copii care aveau mare nevoie de ajutorul nostru, la inceput de an scolar. Totul a fost un succes, iar cei mici au primit cu drag darurile, au participat cu entuziasm la atelierele organizate pentru ei si au petrecut o zi de poveste.

Campania Umanitara Penarul cu Vise si Bucurii

In perioada 1-8 septembrie 2016, Gabriela Maalouf, expert parenting si programare neurolingvistica a desfasurat, impreuna cu Billa Romania și Carrefour Romania, campania umanitara „Penarul cu Vise si Bucurii”. Obiectivul a fost acela de a strange si de a darui rechizite noi la începutul anului scolar pentru copiii beneficiari ai programelor SOS Satele Copiilor România.

Rezultatele campaniei

Cu ajutorul sponsorilor campaniei și a comunității de părinți și bloggeri care au răspuns apelului umanitar lansat de Gabriela Maalouf, s-au strâns peste 150 kg de rechizite, pe care micutii le-au primit cu mare entuziasm.Rezultatele Campaniei Umanitare "Penarul cu Vise si Bucurii"

În cadrul evenimentului „Penarul cu Vise și Bucurii” de vineri, 9 septembrie, au participat: a) reprezentanți SOS Satele Copiilor Romania, printre care Carmen Brumă, Director Departament Atragere de Fonduri și Comunicare și Lucian Mustață, fost beneficiar al programului SOS Satul Copiilor București, actualmente antreprenor; b) reprezentanți din partea sponsorilor campaniei, în persoana Ralucăi Mihăilă, Director de Marketing BILLA România, c) precum și inițiatoarea campaniei, Gabriela Maalouf și d) invitata sa, Dr. Ruxandra Constantina, medic nutriționist.Rezultatele Campaniei Umanitare "Penarul cu Vise si Bucurii"

”Investiția în copii și în educație și mai mult decât atât, asigurarea de șanse tuturor celor care vor să învețe, dar nu o pot face, din cauza lipsurilor materiale, este o misiune în care credem și care motivează participarea noastră în cadrul campaniei Penarul cu Vise și Bucurii. Suntem onorați să facem parte dintr-un proces care considerăm că va influența în bine ziua de mâine”, declară Raluca Mihăilă, Director de Marketing BILLA România.

 “Am crescut în cadrul marii familii SOS Satele Copiilor România, la Casa Nr.7 și am beneficiat de întregul sprijin al organizației de-a lungul copilăriei și adolescenței mele. Am reușit să-mi depășesc condiția și să am în prezent propria mea companie IT, cu 10 angajați. Pentru mine totul a fost posibil cu ajutorul educației. SOS Satele Copiilor România este casă pentru acești copii o perioadă, dar este important ca ei să învețe să prindă aripi și să se descurce în viață pe cont propriu. Școala le oferă această oportunitate. Rechizitele primite astăzi sunt valoroase pentru începutul lor de an școlar și doresc să le mulțumesc în numele tuturor acestor copii, oamenilor care au participat la campanie,” declară Lucian Mustață, antreprenor.

Pe langa strângerea și dăruirea de rechizite pentru 150-200 de copii, campania si-a propus si susținerea mesajelor SOS Satele Copiilor România privind donațiile recurente – pentru îngrijirea pe termen lung a copiilor și tinerilor aflați în situația abandonului școlar, proveniți din medii defavorizate.

SOS Satele Copiilor Romania

SOS Satele Copiilor România este o organizație nonguvernamentală, care își desfășoară activitatea prin 3 programe la nivel național în București, Cisnădie – Sibiu și Hemeius-Bacău și are ca scop asistarea și sprijinul acordat copiilor care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiei lor biologice.

SOS Centrul de Consiliere si Sprijin pentru Copii și Părinți București a oferit sprijin în 2015 pentru 412 copii și tineri și 51 de familii defavorizate din București, Sectorul 1 și din orașul Buftea, jud. Ilffov, în parteneriat cu autoritățile locale. Intervențiile centrului au urmărit prevenirea separării copiilor de familie, prin dezvoltarea abilităților parentale, acțiuni concrete asupra condițiilor de viață ale copiilor din familii, consiliere socială și vocațională, facilitarea accesului la servicii de sănătate, activități de socializare pentru copii, sprijin material – cu accent deosebit pe accesul copiilor la educație.

SOS Satele Copiilor România s-a angajat legal, sufletește și moral să vegheze asupra copiilor abandonați sau orfani, pe toată durata copilăriei şi a adolescenţei. Copiii ajung aici din instituțiile statului și asociația are sarcina dificilă de a le restabili echilibrul și de a-i integra în casele familiale din satele SOS din București, Cisnădie și Hemeiuș. După ani de eforturi şi încercări de a-i vindeca de abuzuri sau dureri sufletești, vine şi momentul satisfacţiei – atunci când societatea îi vede ieșind din programele SOS, stăpâni pe emoţiile şi vieţile lor.

O parte importantă din munca SOS este şi susţinerea familiilor și a comunităților defavorizate, ca măsură preventivă în lupta împotriva abandonului și a excluderii sociale. Copiii ieșiti din programele SOS Satele Copiilor Romania au șansa unui viitor mai luminos. Exemplul lui Lucian Mustață, în prezent antreprenor român cu propria companie IT, beneficiar al SOS Satele Copiilor România, este elocvent.Rezultatele Campaniei Umanitare "Penarul cu Vise si Bucurii"Rezultatele Campaniei Umanitare "Penarul cu Vise si Bucurii"Rezultatele Campaniei Umanitare "Penarul cu Vise si Bucurii"

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.