Poti dona rechizite unor copii care au mare nevoie de ele

Ruxandra Luca, campanie umanitara "Penarul cu vise si bucurii"

Conform Institutului National de Statistica (INS) 27,8% dintre copiii romani nu merg la scoala, cu 7% mai mult fata de media europeana si cu 10% mai mult decat in urma cu doi ani. Abandonul scolar este cauzat in special de saracie.

Ce ar fi ca anul acesta, atunci cand le cumparam copiilor nostri cele necesare pentru inceperea anului scolar, sa ii avem in minte si pe ceilalti copii, mai putin norocosi? Poti alege cateva rechizite pentru a le dona micutilor care au mare nevoie de sprijinul tau. O idee ar fi sa ii implici si pe copiii tai in aceasta initiativa, rugandu-i sa puna in cos ce considera ca ar bucura si alti micuti.  

Campania umanitara „Penarul cu vise si bucurii”

In perioada 1-8 septembrie 2016, Gabriela Maalouf, expert parenting si programare neurolingvistica, desfasoara impreuna cu Billa Romania și Carrefour Romania, campania umanitara „Penarul cu Vise si Bucurii”, cu obiectivul de a strange si de a darui rechizite noi la începutul anului scolar pentru copiii beneficiari ai programelor SOS Satele Copiilor România.

Cum poti dona rechizite

Cei care doresc sa sprijine campania „Penarul cu Vise și Bucurii” sunt invitati sa doneze rechizitele achizitionate in centrul de colectare deschis la SOS Satele Copiilor Romania din Bucuresti, Calea Floreasca 165.

Programul este de luni pana joi, intre orele 10-17.

Pe data de 9 septembrie, rechizitele noi donate de comunitate vor ajunge impreună cu rechizitele donate de sponsorii campaniei (Billa Romania și Carrefour Romania) la centrul SOS Satele Copiilor Romania din Bucuresti, in cadrul unui eveniment cu ateliere practice pe teme de educatie si dezvoltare personala sustinut de Gabriela Maalouf pentru copii.

SOS Satele Copiilor Romania

SOS Satele Copiilor Romania derulează 3 programe la nivel national in Bucuresti, Sibiu și Bacau, oferind servicii de ingrijire de tip familial (Sate SOS), servicii de consiliere (Centre de Consiliere si Sprijin pentru Copii si Parinti) si servicii educationale (Tabara de Vara, Proiecte Educationale).

Misiunea SOS Satele Copiilor Romania este aceea de a favoriza educatia copiilor intr-un mediu familial propice dezvoltarii sanatoase si armonioase. In satele SOS, cei mici sunt incredintati unei mame SOS, care are in grija cate 5-7 copii, de a caror educatie, ingrijire si evolutie se ocupa indeaproape.

De aproape 25 de ani, organizatia lupta sa schimbe viitorul copiilor din Romania, prin programe de consiliere si sprijin pe termen lung, pentru cei care au pierdut sau risca sa piarda ingrijirea familiilor biologice. In acest moment, peste 1.000 de copii beneficiaza direct de sprijinul SOS Satele Copiilor Romania si peste 15.000 de copii au interactionat cu unul dintre programele SOS.

Mai multe informatii despre SOS Satele Copiilor Romania puteti gasi si pe pagina de Facebook SOS Satele Copiilor.

Ruxandra Luca, campanie umanitara "Penarul cu vise si bucurii"

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.