Avea Albert aseara o mare pofta de chec si abia astepta sa il manance cu iaurt grecesc! L-a apucat tarziu tare pofta asta, asa ca am incarcat copiii in masina pe la opt si am pornit la Mega, de unde am cumparat repejor toate ingredientele care imi lipseau din casa.
Albert voia chec simplu, insa la cate banane aveam in frigider, le-am strecurat si pe ele in compozitie. Si cum, necum, pe la un noua, asa, am reusit sa bag checul la cuptor. In 45 de minute avea sa fie gata, deci pe la un zece manca si Albert, chiar daca teoretic la ora aia ar fi trebuit sa fie culcat. Dar nu te joci cu pofta omului!
Ei, si cat timp se cocea frumos checul, m-am apucat sa fac diverse prin casa. Eram linistita ca am setat timpul de coacere si ca ma anunta cuptorul cand e gata rumenit checul. Dupa vreo jumatate de ora de cand il pusesem la copt, trec prin fata cuptorului si vad ca nu misca nimic inauntru: checul nu crescuse deloc si, cel mai important, nu mirosea a prajitura in casa.
Atunci imi dau seama ca setasem doar timpul, nu si temperatura, deci nu il pornisem, deci era cam imposibil sa se coaca ceva acolo. In halul asta de aeriana si de obosita eram. Cel mai rau mi-a parut pentru Albert, ca s-a culcat micutul inainte sa fie gata (adica peste inca o ora) si doar pentru el fusese toata tevatura cu drumul la magazin si gatitul pe repede inainte. I-am lasat checul pe masa, sa se bucure de el macar azi, inainte sa plece la scoala.
Teoretic si practic se face tare usor desertul asta si e asa gustos! Nu mai stai sa separi galbenusurile de albusuri, ca la checul clasic, nu mai bati spuma albusurile, amesteci toate ingredientele si gata, pe urma face cuptorul treaba (numai sa il pornesti). Eu am pus si zahar in compozitie, dar daca aveti pui mai mici prin casa, puteti sa va rezumati la banane.
Ingrediente
- 3 banane;
- 200 g faina;
- 150 g zahar pudra;
- 100 g unt;
- 3 oua;
- o pastaie de vanilie
- 1/2 plic praf de copt
Preparare
- Am pregatit un vas de plastic si am amestecat in el untul usor topit cu zaharul pudra, ouale si vanilia. Am folosit mixerul pentru asta, initial la viteza mica, apoi la viteza mai mare.
- Am zdrobit bananele cu furculita si le-am pus in amestec, apoi am adaugat faina amestecata cu praful de copt. Le-am mixat usor pe toate.
- Am pus checul la cuptorul preincalzit la 180 de grade, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Si a fost gata in 45 de minute (asta teoretic, practic s-a intamplat cum v-am povestit la inceputul articolului).
Spor maxim sa aveti! Ca de simplu e simplu de facut, il face si cine n-a pus piciorul in bucatarie in viata lui.
Eu fac chec cu banane tot cu 3 banane si iese destul de dulce cat sa nu mai trebuiasca zahar.
super! Pai de asta si spuneam ca nu e musai sa puneti zahar, chit ca eu am pus.
…văzind receta m- am gindit sa încerc, da, într-adevăr e foarte simplu si rapid, si cel mai important e si foarte gustos. Multumesc mult Ruxandra Luca!
A, ce ma bucur! Si la noi a fost mega apreciat! Mai facem 🙂
Cu mare drag! <3
E delicios checul cu banane!
A ieșit perfect!
Mulțumesc!
Buna,
Multumim pentru reteta, voi incerca si eu astazi sa fac pentru puiul de aproape 2 ani. Sper sa aiba succes 🙂 Ce tip de faina ai folosit pentru chec si pentru negresa? Multumesc.
Ador retetele tale…usor si rapid fara batai de cap..fix genul meu
Ce ma bucur, Iuliana! <3
buna Ruxandra! Ne plac foarte mult retetele tale-cu putine ingrediente si delicioase. Sunt mama a 2 baieti, preferatele noastre sunt supa crema, tarta cu visine, pastele cu ton si bilutele de biscuiti.
ce dragut! <3 Ma bucur tare! Sa fiti sanatosi! 🙂