Rețete simple de înghețată pentru copii de toate vârstele

branzica inghetata Danonino

N-oi fi eu mare fan inghetata, dar compenseaza copiii mei din plin. Mai ales Aris, care se bucura si de cuburile simple de gheata, de parca ar avea bucati de ciocolata cu vanilie prin ele. La noi in casa se mananca inghetata indiferent de anotimp, insa in zilele fierbinti de vara parca mai bine merge si avem diverse optiuni la indemana, pentru copiii de toate varstele.

Înghețată pentru bebeluși

Pentru cei mai mici omuleti merg de minune inghetatele facute din fructe pur si simplu, in diverse combinatii, sau fructe cu iaurt.

Noua ne place sa dam prin blender o mana de capsuni cu o banana coapta bine si o lingura de iaurt grecesc, dupa care punem totul in forme si lasam congelatorul sa isi faca treaba.

O alta varianta de inghetata pentru bebelusi se face din 10 bucati de zmeura, 1 piersica si 1 lingurita de iaurt gras. Piersica se spala, se indeparteaza samburii si se gateste la aburi, timp de 5 minute. Apoi se blendeaza toate ingredientele si se da compozitia la congelator. Se mai poate amesteca totul cu furculita, dupa o ora de stat la congelator, si apoi din nou, dupa inca o ora. Inghetata asta merge de minune cu biscuiti, iar preferatii nostri sunt cu vanilie si unt.

Alte combinatii de fructe pot include:

  • cuburi de pepene galben, suc de portocale si frunze de menta;
  • suc de portocale, banane coapte bine si putina zeama de lamaie, combinate cu iaurt;
  • cubulete de pepene rosu, ananas, kiwi si suc de portocale.

Puse in forme speciale de inghetata sau, pur si simplu, in paharele de plastic, sa iasa acolo ceva care sa le faca celor mici cu ochiul.

Rețeta mamei de înghețată cu zmeură

Mama facea mereu inghetata asta cu zmeura pentru mine si fratele meu, cand eram mici, iar acum le-o face copiilor mei. Asa le mai place inghetata de la buni! Se face din:

  • 1 kg zmeura/capsuni;
  • 5 albusuri si un praf de sare;
  • 500 ml smantana pentru frisca;
  • 250 grame zahar brut (sau miere);

Se zdrobesc fructele, folosind furculita, cu jumatate din cantitatea de zahar brut. Nu le zdrobiti foarte tare, nu vrem sa obtinem o pasta, ci un amestec in care se regasesc si bucati de fruct. Albusurile se bat foarte bine (ca pentru bezea!) cu un praf de sare si se adauga restul de zahar brut. Se incorporeaza fructele zdrobite in albusurile batute, turnandu-le treptat, astfel incat consistenta finala sa fie tot de bezea.

Smantana se bate bine pana obtinem frisca. De preferat ar fi ca ea sa fie facuta deja in momentul in care finalizam pasii de mai sus si sa se pastreze la frigider. Se incorporeaza frisca usor in compozitia de fructe (nu mai folosim mixerul de data aceasta) si se da totul la congelator. Dupa o ora, se scoate si iar se amesteca, sa nu apara ace (optional). In final iese o treaba cremoasa, racoroasa si numai buna de mancat.

Brânzica înghețată de la Danonino

Daca vrei sa te racoresti vara asta, o varianta ar fi sa iti faci rapid branzica inghetata. Cei de la Danonino au scos pachete promotionale care includ lingurite termosensibile, cinci la numar, numai bune de colectionat. Linguritele isi schimba culoarea la rece si pot infatisa o vulpe polara, un cameleon, un calut de mare, o caracatita sau o broasca de Pacific. Pe spatele ambalajelor se gasesc informatii despre animale, deci astia mici au o ocazie numai buna sa invete lucruri utile.

branzica inghetata Danonino

De facut branzica inghetata e simplu ca buna ziua, desfaci ambalajul, infigi lingurita, dai totul la congelator si gata, in curand te poti bucura de rezultat.

branzica inghetata Danoninobranzica inghetata Danoninobranzica inghetata Danonino

Sa fie o vara cu bucurie, culoare si, pe cat posibil racoare, pentru toata lumea!

branzica inghetata Danonino

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.