Plăcintă americană cu vișine (congelate)

Plăcintă americană cu vișine (congelate) rețeta

Până acum îi ziceam tartă cu vișine, dar am realizat că e mai degrabă plăcintă americană. Și mai e desertul care conduce detașat în topul preferințelor copiilor mei, dintre toate câte am produs în săptămânile astea de pandemie și de izolare. Plus că mi s-a cerut de atâtea ori rețeta pentru plăcinta asta, încât am zis că e păcat să nu îi fac postare dedicată. Și, pentru că îmi sunteți mega dragi și îmi doresc să vă iasă minunația, am filmat cum am gatit-o, pas cu pas. Către final de video, posibil să vă cam plouă în gură, eu v-am avertizat. 🙂

Chit ca n-ați mai pus piciorul în bucătărie, o să vă iasă din prima, trust me! Mai ales că am perfecționat rețeta, în zecile de dăți în care am făcut-o. A, și din aluatul rămas, puteți să obțineți niște biscuiți delicioși, am mai jos și un clip în sensul ăsta, cu mine și cu Aris în acțiune.

Ingrediente

-Pentru umplutură

  • 1 kg vișine congelate;
  • 50 grame unt;
  • zahăr brut după gust (să zicem 120-150 grame);
  • scorțișoară;
  • 3 linguri de amidon;

-Pentru aluat:

  • 500 grame făină;
  • 100 grame zahăr pudră;
  • 250 grame unt la temperatura camerei;
  • 2 ouă bătute ușor;
  • lapte (foarte puțin, aproximativ 50 ml);
  • un vârf de cuțit praf de copt (pentru fragezime);

-Pentru uns:

  • 1 gălbenuș de ou amestecat cu puțin lapte

Preparare umplutură

  1. Am pus untul la topit;
  2. Am adăugat vișinele congelate și le-am călit în unt, până s-au înmuiat;
  3. Am adăugat și zahărul brut, apoi am amestecat ușor, până s-a topit.
  4. Am dizolvat amidonul în apă și l-am adăugat în compoziție.
  5. La final, am pus și scorțișoară după gust, am amestecat, am închis focul si am lăsat să se răcească compoziția.

Preparare aluat simplu

  1. Am amestecat făina cu zahărul pudră, praful de copt și untul (la temperatura camerei, tăiat cubulețe).
  2. Am frământat cu varful degetelor, până am obținut consistența pesmetului.
  3. Am adăugat ouăle bătute ușor și laptele, am frământat bine.

Pregătire plăcintă

  1. Am întins aproximativ jumătate din aluat cu degetele, în forma de copt (vedeți să nu fie prea gros), apoi l-am înțepat cu furculița, din loc în loc.
  2. Am turnat compoziția de fructe, răcită între timp.
  3. Am întins cu sucitorul o foaie din aluatul rămas si păstrat la temperatura camerei. Am decupat apoi niște fâșii din el, din care am realizat o împletitură. Aici e în funcție de chef, uneori îmi iese mai bine, alteori… ați prins ideea.
  4. Am uns plăcinta cu un gălbenuș de ou, amestecat cu puțin lapte.
  5. Am dat plăcinta la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, până s-a rumenit.

Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească. Dacă o tăiați fierbinte, cum facem noi, va curge toată compoziția, deci nu strică să aveți nițică răbdare. Dacă noi nu, măcar voi. 🙂

Plăcintă americană cu vișine (congelate) rețetaPlăcintă americană cu vișine (congelate) rețetaPlăcintă americană cu vișine (congelate) rețeta

REȚETA VIDEO, pas cu pas

Șiii… din aluatul rămas facem biscuiți simpli cu unt

biscuiti simpli

Din aluatul rămas, or să vă iasă niște super biscuiți cu unt. Noi facem mereu. Întindeți foaia de aluat pe blatul de lucru, pudrat cu făină, și folosiți ce forme aveți la îndemână. Eu rămân fidelă paharului de țuică, merge de minune treaba cu el. Despre biscuiții ăștia am scris și aici, pe mine și pe Aris în acțiune ne vedeți mai jos.

Video

Articole pe aceeasi tema

1 Comment

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.