Tort rapid cu căpșuni (fără coacere)

Tort rapid cu căpșuni (fără coacere)

L-a apucat pe Aris o poftă de tort azi, nu vă zic, tort în sus, tort în jos. După ce am ramas fără scuze, mi-am aruncat privirea prin dulap și prin frigider, apoi am selectat câteva chestii simple, cu care i-am produs desertul, într-un sfert de ceas (cam atât mai rezist în picioare). Fără coacere, fără nimic. Si au mâncat copiii cu maximă poftă.
.
Acum știu ca asta nu-i un blog culinar, sunt doar o gravida (dintre cele mai gravide), care sta pe acasă cât e ziua de lunga și are 3 băieți de răsfățat. Și ce mai bucătăresc rapid, simplu și pe placul lor, incerc sa impart și cu voi.
.
Așa, pentru tortul asta, am făcut mai întâi o cacao cu lapte ceva mai concentrata (lapte, zahăr brut sau orice alt îndulcitor doriți, cacao). Am lăsat-o sa se răcească, timp in care am bătut frișca și am spălat și tăiat căpșunile. Apoi am înmuiat câteva pișcoturi in cacaoa cu lapte (2-3 secunde pe fiecare parte) și le-am așezat pe fundul vasului in care am făcut prăjitura, astfel încât să acopere toată suprafața. Am continuat cu un strat de frișcă, apoi iar un strat de pișcoturi înmuiate in cacao cu lapte și ultimul strat de frișcă. Deasupra am pus căpșunile proaspete și am pudrat pe margini cu putina cacao, pentru aspect.
.
După vreo 3 ore de stat la frigider, tortulețul era numai bun de mâncat. Pișcoturile s-au transformat intr-un blat excelent de ciocolată, iar in combinație cu frișca și cu fructele au dat un desert ușor și yummmy.
.

Articole pe aceeasi tema

2 Comments

 • Cristina Panait
  12/05/2020 at 2:41 pm

  Și eu fac un tort asemănător doar că amestec mascarpone cu frișcă iar pișcoturile le scufund în apă cu esență de rom/vanilie și zahăr sau în sucul de la compotul de ananas ! Putem alege ce fructe dorim ( ananas, kiwi,portocale, piersici etc) Dar îmi place și ideea de pișcoturi cu lapte și cacao 😉 Delicios!

 • ruxandra
  Ruxandra Luca
  12/05/2020 at 3:15 pm

  Daaa, super! Și eu mai folosesc suc de portocale.

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.