Supă de pui pentru copii

Supă de pui pentru copii rețeta
După o zi și o noapte pline de alarme false, fetița mea continuă să se coacă în burtă. Am început sa râd singură, acum vreo doua ore, când mi-a apărut în feed-ul de pe Facebook un articol despre bebeluși care vin pe lume la 42 de săptămâni 😄. Eu sunt în 39.
.
Ma rog, am zis ca dacă tot nu nasc azi, măcar sa le pun copiilor de-o supă. Ușor, ușor, elefănțel cum mă simt acum, m-am mobilizat.
.
Am luat o bucată de piept de pui de țară (cu piele și os) care se odihnea prin congelator, am dezghețat-o și am pus-o la fiert. Am spumat, am adăugat sare și câteva boabe de piper negru și am lăsat-o sa fiarbă o vreme. Fiind pui de țară, carnea e mai tare. Am adăugat 5 morcovi, 2 cepe, 1 ardei gras roșu, o bucata de țelină și 2 cartofi, să dea gust bun acolo. Le-am lăsat pe foc, oala acoperită. Nu a fost nevoie sa adaug ulei, era carnea suficient de grasă și mai bine mai light, așa, pentru copii. După ce au fiert toate, am scos legumele și carnea din oală. Am cules și boabele de piper, că nu suportă Albert să le găsească prin farfurie.
.
Uneori mai dau prin blender legumele (gen țelina, pe care altfel copiii nu ar mânca-o) și le pun la loc in ciorbă. De data asta, insa, am lăsat doar morcovii (tăiați cubulețe) și fâșiile de carne dezosată.
.
Am adăugat și fidea in zeama din oală (timp de fierbere: 2 minute) și pătrunjel tocat mărunt ( o legătura). Am potrivit de sare și gata supa. 😋
.
În altă ordine de idei, la momentul publicării acestui articol suntem bine, sănătoase și fără vreo intenție din partea Fratioarei de a trece din burtă in brațe. Ceea ce, repet, e absolut ok, am toată răbdarea din lume.
.
Revin cu vesti! 🤗

Un comentariu pe “Supă de pui pentru copii

  1. Florina spune:

    Azi am făcut u supă de pui, fără piper, e ceva nou ce descopăr la tine, dar stai să-ți zic ceva amuzant: în ziua când m-au apucat contracțiile la fiică-mea zic: ia să mănânc eu bine de tot supa mea de pui, abia o temrinasem așa că am plecat la spital doar după ce-am mâncat 🙂 Bine am făcut că, la cât m-a ținut travaliul, muream de foame :)))))
    Păstrează-ți optimismul și hazul ăsta că ești super tare. Doamne ajută, să ai o naștere ușoară! Te îmbrățișez 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.