Stiti ca am petrecut 1 iunie intre patru pereti, din pricina varicelei care se tine scai de Aris, de peste doua saptamani. Visez la corpusorul lui pufos fara bubite si sper sa il vad asa cat mai curand. Ma rog, asa va fi sigur, dar trebuie lasata boala asta afurisita sa isi faca damblaua, ca altfel n-ai cum.
Bun, si-am zis ca daca tot stau cu ei acasa, macar sa le fac poftele cum pot si sa ne distram. Cap de lista a dorintelor copiilor, tort cu vanilie si piersici, musai asa, nu se accepta nici o alta varianta de ingrediente mai la indemana mea. In mod normal, fac blatul de pandispan: 7 linguri de faina, 7 oua, 7 linguri de zahar, 3-4 linguri de ulei, un praf de sare si gata. De data asta, insa, nu mai aveam vreme sa il tin la cuptor, sa astept sa se raceasca, bla, bla, asa ca am dat fuga la magazinul din spatele casei si am cumparat un blat, cel mai fara porcarii prin el pe care l-am gasit. Plus, am luat un borcan mare de compot de piersici.
Am facut o crema simpla, de vanilie, cu: 500 ml lapte, 4 galbenusuri, 100 grame de zahar, 60 de grame de faina, o pastaie de vanilie. Am pus laptele la fiert cu pastaia de vanilie. Separat, am batut bine galbenusurile cu zaharul, apoi am adaugat faina in ploaie si am amestecat frumos. Cand laptele a inceput sa fiarba, l-am luat de pe foc si l-am adaugat treptat, asa clocotit cum era, in amestecul de galbenusuri cu zahar si faina.
Am pus apoi totul din nou pe plita, la foc mic, si am amestecat continuu, cu mare grija sa nu se formeze cocoloase (am mai ridicat vasul de pe foc sa amestec, tot in ideea de a evita cocoloasele). Cand crema da in clocot, e teoretic gata. Nu trebuie lasata mult pe foc, sa nu se prinda. Apoi nu stiam cum sa o racesc mai repede, desi ea ar trebui lasata cu folie alimentara deasupra, sa se raceasca in ritmul ei.
Am avut trei felii de blat, pe care le-am insiropat bine cu intreaga cantitate de compot de piersici (volumul borcanului: 1062 ml). Separat, am luat fructele din compot si le-am zdrobit cu furculita, pana am format un piure (merge usor treaba, sunt foarte moi). Si am asezat blat insiropat, crema de vanilie racita, piure de piersici, iar blat insiropat, iar crema, iar piure de piersici. Am terminat cu blat insiropat, crema peste tot, plus un biscuit cu ciocolata ras deasupra, ca sa arate bine tortul.
Cireasa de pe tort, am pus chiar o cireasa in varf, apoi l-am dat la frigider, sa se combine fain aromele. Nu va ganditi ca l-au ras copiii, dupa. Aris a gustat putin din crema, pentru ca oricum nu are pofta de mancare de cand cu varicela, iar Albert a mancat vreo jumatate de felie si a spus ca nu mai poate. Deci cine credeti ca s-a ocupat de restul tortului? Nu mai spun nimic… Atat doar, ca e bun si putin dulce si foaaaaaarte mancabil, felie, dupa felie, dupa felie.