Tort cu banane si zmeura (fara coacere)

tort cu fructe, fara coacere, reteta

Ceva bun tot a iesit din weekendul asta de stat intre patru pereti si de bolit. Aseara m-am mobilizat sa le fac tort cu banane si zmeura, pentru ca e mega gustos, se face in doi timpi si trei miscari, iar lui Aris ii place sa ma ajute. Am dat fuga sa cumpar ingredientele cat Aris dormea. Imi batea inima sa-mi sara din piept, de grija sa nu se trezeasca inainte sa ma intorc. Pe Albert il luasem cu mine, tatal lor era in starea aia de semi lesin din pricina bolii, cine sa aiba grija de asta mic? N-au fost probleme, m-am intors in 20 de minute si am gasit liniste si pace in casa. Cum s-a trezit Aris si l-am vazut ca e mai vioi si mai fara febra, ne-am pus pe bucatarit.

Blatul tortului l-am facut simplu, din piscoturi inmuiate bine in cacao cu lapte. Dar am pus mai multa cacao, astfel incat blatul rezultat sa para din ciocolata. Deci rapid, faci cacao cu lapte, o lasi sa se mai raceasca putin, o pui intr-un vas larg si inmoi fiecare piscot pe ambele parti (imi place blatul zemos), apoi tapetezi cu piscoturile fundul tavii transparente in care faci prajitura.

Am pus un strat de piscoturi, un strat de crema, apoi rondele de banana, iar piscoturi, iar crema, iar rondele de banana. Am terminat cu un strat de crema si am decorat cu zmeura. In teorie, se lasa totul la frigider cateva ore, in practica, se mananca atunci, cand e moale si nefacut. Dar dupa o noapte de stat la frigider are clar alt gust si alta consistenta. Asa fain se combina bananele cu asa zisul blat de ciocolata, cu zmeura usor acrisoara si crema delcioasa, yummy!

Crema am facut-o din mascarpone, asa:

Ingrediente

  • 500 g mascarpone
  • 4 oua bio
  • 150 g zahar brut
  • 1 praf de sare
  • cateva picaturi esenta de vanilie

Separati galbenusurile de albusuri. Adaugati treptat zaharul in galbenusuri si mixati bine. E timpul sa adaugati si branza. Mixati din nou pana obtineti crema. In aceasta etapa, puteti adauga si esenta de vanilie.

Separat, bateti spuma albusurile cu praful de sare. Incorporati usor albusurile batute in crema obtinuta anterior din galbenusuri si branza. Crema obtinuta e pufoasa, usoara si cu gust bun de vanilie.

Cand a fost gata tortuletul, copiii au mancat fructele, iar mie mi-au ramas crema si blatul, adica partile alea cu cele mai multe calorii, numai bune sa iti rotunjeasca fundul (asta ca sa ma exprim frumos).

A, nu v-am zis, in seara asta au inceput sa ma ia si pe mine durerea de cap si durerea in gat, se pare ca ma imbolnavesc. Desigur, nu imi permit sa ma imbolnavesc, deci voi continua sa pretind ca ma simt perfect, iar in paralel voi pompa in mine paracetamol cat cuprinde. Sa ne revedem sanatosi si cu vesti bune!

P.S. Imi pare rau ca nu am avut energie sa fac poze mai relevante, dar cred ca ati prins ideea.

Articole pe aceeasi tema

4 Comments

  • Arabela
    26/01/2019 at 3:47 pm

    Imi puteti spune va rog ce dimensiune are tava transparenta in care ati facut? Multumesc!

    • ruxandra
      Ruxandra Luca
      27/01/2019 at 11:19 am

      Hei! tava a fost micuta de data asta, fac in diverse tavi, totul e ochiometric. Bine de stiut ca se obtine destul de multa crema din 4 oua, suficienta pentru 500 grame de piscoturi.

  • Valentina
    27/01/2019 at 2:29 pm

    Ouale nu sunt gatite deloc?
    Pare tentanta reteta de facut cu copiii.

    • ruxandra
      Ruxandra Luca
      28/01/2019 at 2:08 pm

      Nu sunt gatite si stiu ca nu e cea mai fericita varianta pentru cei mici, dar exista retete in care ouale se prepara termic.

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.