HUMUS


Imi place mult humusul si il mananc fie simplu, ori in tot felul de combinatii (merge si cu paste, cu branza, lasagna, cu carne, cu orice). E oricum foarte satios si te poti satura si daca ii alaturi doar o salata verde sau cateva legume crude.

Toate variantele din comert sunt pline de conservanti, asa ca il prefer pe cel facut de mine, care e oricum mult mai gustos. E gata imediat!

Aveti nevoie de:

1. conserva de naut (aproximativ 500 gr ceea ce inseamna 1 conserva mare sau 2 mici); sunt mereu atenta la eticheta si le aleg pe cele care contin doar naut, apa si sare;

2. 2 linguri pasta de susan;

3. 1/2 lamaie

4.  ulei de masline

5. sare, usturoi proaspat sau granulat/curry (optional, dupa gust)

Scurgeti nautul si pasati-l bine cu blenderul (pastrati apa din conserva, pe care o veti adauga apoi, pentru a obtine consistenta dorita- eu pun cam 1/3 din cantitatea de lichid). Adaugati pasta de susan si putin ulei de masline, amestecati. Urmeaza putina sare, curry/usturoi- eu prefer usturoiul granulat pentru ca este foarte usor de folosit si da acelasi gust bun. La final, adaugati zeama de la jumatate de lamaie (sau mai mult, daca va place mai acru). Gustati pe tot parcursul prepararii, ajustati cantitatile dupa cum simtiti. E bine de retinut ca nu prea aveti cum sa gresiti.

Prima data nu mi-a iesit extraordinar, dar apoi am reusit sa obtin exact gustul pe care mi-l doream. E adevarat ca Albert nu prea se da in vant dupa humus, dar imi place mie cat pentru amandoi.

Gata, pofta buna!

 

Articole pe aceeasi tema

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.