Supă cremă de ciuperci

supa crema de ciuperci reteta
Vă spuneam că Aris mi-a cerut, sâmbătă dimineață, supă albă de ciuperci, cu ciuperci înăuntru și morcovi în afară. Am stat nițel să meditez la treaba asta, oare ce-o vrea să zică? Până la urmă am făcut cea mai simplă și mai rapidă variantă de supă cremă de ciuperci. Dar întâi ne-am mobilizat toți: voi să îmi dați idei de rețete, M. să cumpere ingredientele, Avi să doarmă și să ne dea timp de gătit, Albert și Aris să mă ajute prin bucătărie.
.
Am pregătit:
  • 1 kg de ciuperci (Pleurotus și champignon, în cantități egale)
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapă mare
  • 2 cartofi
  • vreo 5 căței de usturoi
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • o mâna de parmezan
  • unt și ulei de măsline pentru călit
  • sare și piper

Am topit vreo 50 de grame de unt într-o tigaie. Am adăugat și ulei de măsline, am lăsat sa se încingă. Am pus la călit rondelele de ceapă, morcovul tăiat în 3, apoi am adăugat ciupercile tăiate și ele în bucăți. Ciupercile lasă o zeamă. Am amestecat și am lăsat pe foc până s-a evaporat zeama respectivă. Apoi am pisat acolo cățeii de usturoi, am mai amestecat puțin. Am pus și cartofii cruzi, tăiați cubulețe. Am acoperit totul bine cu apă (vreo 2 degete peste legume, este important să fie suficientă, ca să nu iasă prea groasă supa) și am lăsat să fiarbă. Am adăugat sare și piper.

Când legumele au fiert, le-am dat prin blender. Am pus din nou oala pe foc, am adăugat smântâna pentru gătit, am mai dat 2 clocote, la final am pus o mână de parmezan și gata, am închis focul. Dar n-am uitat să gust ultima dată și să potrivesc de sare și piper.

Cu morcovul n-am știut ce să fac, intenția era să îl tai rondele și să i-l pun lui Aris pe o farfurie, lângă supă. Doar așa îmi ceruse inițial sau așa am dedus eu că ar vrea. Până la urmă am dat și morcovul prin blender și aia a fost, nu și-a manifestat vreo nemulțumire în fața farfuriei de supă. A mâncat cu poftă. Toți am mâncat. E bună caldă supa asta, atunci făcută, deși ne-a mai rămas puțin in frigider, am încălzit-o a doua zi și tot bună ni s-a părut.

N-ar fi stricat și ceva verdeață, mă rog, copiii mei nu vor așa ceva prin farfurie. Deși ei salate mănâncă bine și chestii verzi in general, însă au ceva cu verdeața presărată în mâncare.

A, și privind culoarea, trebuia sa fie supă albă, conform dorinței lui Aris, dar a ieșit mai ca ciupercile din ea la culoare, cum era și firesc. Bine că și treaba asta a fost trecută cu vederea de el, yuhuu!

Le-am făcut copiilor crutoane din pâine prăjită la toaster și tăiată cubulețe. Am pus și ceva parmezan în fiecare farfurie, plus câțiva stropi de ulei de măsline. Ca sugestie de servire vă zic, deși, la cât de gustoasă este supa asta, o mananci oricum.
.
Spor la treabă, dacă o încercați! Planul e să o fac des de acum, bine că am descoperit-o, tare îi mulțumesc lui Aris pentru imbold! 🙂
supa crema de ciuperci reteta supa crema de ciuperci reteta supa crema de ciuperci reteta

Un comentariu pe “Supă cremă de ciuperci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.