Gata, m-am hotărât, eu asta gătesc mâine, tot am frigiderul plin de brânză. V-am mai arătat într-un video cum fac sufleul, dar am zis că mai bine vă las rețeta scrisă, pas cu pas, să meargă ușor treaba, în caz că aveți chef și poftă să o încercați. Merge pentru toată familia, de la mic la mare. La noi, cel puțin, are succes pe toată linia.
Ingrediente
- 300 g telemea
- 500 g brânză de vaci
- 7 ouă
- 4-5 linguri griș
- 2 linguri făină
- 1 pahar de sana
- unt și pesmet pentru uns și tapetat tava
- semințe crude de floarea soarelui
Preparare
- Punem toate brânzeturile intr-un vas și le amestecăm cu mâna (musai cu mâna, să obținem o consistență numai bună).
- Adăugăm, pe rând, ouăle. Daca vrem, putem pune galbenușul ca atare și albușul bătut spumă. Eu le pun intregi, pentru că, de ce sa mă complic, dacă oricum iese minunat sufleul și așa. Amestecăm totul cu o lingură de lemn și cu mișcări ample.
- Adaugăm, treptat, cele 4-5 linguri de griș si 2 linguri de făină. Continuăm să amestecăm cu mișcări ample. Totul se diluează cu sana, până obținem un aluat ce curge ca o smântână foarte groasă.
- Pregătim un vas yena uns cu unt și tapetat cu pesmet, turnăm compoziția acolo si presărăm semințe crude de floarea soarelui.
- Lăsăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, până se rumenește frumos, după care mâncăm cu poftă.
Weekend cu soare să avem! Gata, fug să alăptez bebelina, că tot dă semne de trezire de vreo 10 minute. Și îmi inchipui că e mare fomica ei. Cam pe cât de mare este și pofta mea de sufleu cu brânză.
stiam ca esti mare gospodina, dar dupa ce-a venit si pitica, parca esti si mai si! Ce fac eu acum? Salivez la sufleul tau cu branza si ma gandesc cum il conving pe al meu sot sa facem si noi maine. El vrea burgeri si mie mi s-a pus pe sufleu. Zici ca musai cu mana, a? Fie! Ma bag.