Soluția simplă ca vacanța ta să fie cât mai puțin afectată, în cazul unui zbor amânat sau anulat (p)

De când cu pandemia, în preajma fiecărei călătorii cu avionul în afara țării, am două mari griji: dacă ne iese pozitiv testul și dacă ne anulează cursa. Nu că am fi călătorit noi prea mult în pandemie, dar de fiecare dată apar aceleași frământări. Mai ales că am prieteni care au pățit-o, și la ce mod, neplăcut tare: cu bagaje și toate aranjamentele de călătorie făcute, copii entuziasmați, toată lumea gata de plecare, au dat și o căruță de bani pe biletele de avion, și-au aflat în ultimul moment că li s-a anulat zborul. Aș simți că o iau razna.

Din păcate, în pandemie a tot apărut situația asta, gândește-te că numai în ultima perioadă unul din trei zboruri a fost anulat. Și e atât de complicat sa soliciți refund, să pierzi timp și nervi printr-un milion de formulare ale companiilor aeriene, iar la final să primești în schimb un voucher. Ăia sunt practic bani blocați, mai ales când ai o familie mare (cum e cazul nostru, cu 5 membri), iar bilete de avion pot costa cât toată vacanța. Plus că depinzi doar de o anumită companie aeriană și de rutele ei.

Nu știu dacă voi sunteți clienți Vola.ro, dar noi rezervăm bilete de avion prin ei de ani întregi. Iar oamenii au gândit acum o treabă foarte bună pentru clienții lor, un serviciu numit Vola Fast Refund. Ideea este că eviți toate neplăcerile de care scriam mai sus și, în caz de zbor amânat sau anulat, îți primești rapid banii înapoi, cash sau voucher, după cum alegi. Adică nu te obligă nimeni să iei voucherul, dacă tu preferi cash.Timpul mediu de așteptare de la compania aeriană este de 30 – 60 de zile, uneori chiar 90 de zile. Și de multe ori primești banii doar sub formă de voucher. Dar la Vola.ro ce se întâmplă, preiau ei riscul rambursării și timpul de așteptare în locul clienților, returnând banii din surse proprii, în maximum 7 zile. Adică față de 30-60-90 de zile, 7 zile sună într-un fel.

Cum funcționează Vola Fast Refund?

Daca zborul tău este anulat sau suferă o modificare mai mare de 5 ore:

• Ești notificat rapid și ți se oferă asistență pentru o alternativă de călătorie de la compania aeriană, fără alte costuri.

• Îți este rambursată rapid contravaloarea zborului afectat, daca soluția oferită de compania aeriană nu se potrivește cu planurile tale de călătorie.

• În maximum 7 zile ai banii in cont (sau, și mai rapid, un voucher pe care să îl folosești pe Vola.ro pentru a-ți cumpăra orice alt zbor, cu orice companie).

Cât costă Vola Fast Refund?

Prețul serviciului Vola Fast Refund pornește de la 4.99 euro.

Cum adaugi serviciul Vola Fast Refund?

Merge simplu treaba:

  1. Intri pe site-ul Vola.ro;
  2. Alegi zborul dorit către destinația dorită;
  3. Adaugi opțiunea „Vola Fast Refund” din pagina „Detalii Pasageri”, înainte de a plăti rezervarea.
  4. Finalizezi plata.

Serviciul de Vola Fast Refund poate fi achiziționat fie în momentul în care îți rezervi și achiți călătoria cu avionul prin intermediul Vola.ro, fie poate fi plătit separat de achiziția biletului de avion, dar doar în cazul în care zborul a fost deja anulat sau a suferit modificări de orar. Pentru acest lucru este necesară comunicarea cu echipa de Customer Care a Vola.ro, prin intermediul formularului de contact, unde se va specifica adăugarea serviciului Vola Fast Refund.

Pentru ce zboruri se aplică Vola Fast Refund și ce nu acoperă?

Sunt eligibile pentru Vola Fast Refund toate situațiile în care compania aeriană permite rambursarea biletelor (anulări, modificări de aeroport, modificări de orar de zbor care afectează segmentul de zbor rezervat inițial cu mai mult de 5 ore).

Serviciul Vola Fast Refund nu acoperă nicio cheltuială adițională efectuată în legătură cu călătoria achitată, fie pe Vola.ro, fie direct la compania aeriană/alți furnizori de servicii (e.g. asigurari medicale/călătorie, Vola Rambursabil, etc) și/sau alte compensații pe care ar trebui să le soliciți de la compania aeriană. Dar acoperă serviciile cumpărate de pe Vola.ro legate de check-in, locuri (doar dacă sunt adăugate folosind Vola).

Cam asta e, sper să vă fie de folos informațiile. Dar cel mai mult sper să aveți parte de călătorii line, fără zboruri anulate sau cu întârzieri și de vacanțe frumoase, așa cum merităm cu toții.

Un comentariu pe “Soluția simplă ca vacanța ta să fie cât mai puțin afectată, în cazul unui zbor amânat sau anulat (p)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.