Daca ai pofta de ceva junk food, iti propun retata asta de snitele crocante cu sos buuuun. Or fi prajite, dar sunt clar mai sanatoase decat ce gasesti la fast food, plus ca stii exact ce pui in ele.
Eu am inceput asa: am taiat carnea de pui in bucati pe care le-am batut usor si le-am presarat cu putina sare. Apoi am pregatit trei vase largi: unul cu faina, altul cu ou batut cu sare si piper si al treilea cu un amestec de pesmet si fulgi de porumb.
Am ales un pesmet special pentru prajit si fulgii de porumb cei mai simpli, cu sare si atat. Am pus pesmetul si fulgii de porumb intr-o punga si am trecut sucitorul peste ele, ca sa le maruntesc.
Am trecut bucatile de carne prin faina, apoi prin ou si, la final, prin amestecul de pesmet si fulgi de porumb. Le-am prajit in ulei incins, le-am pus pe hartie de bucatarie, sa absoarba excesul de grasime si cam atat. Ies super crocante daca urmezi fix pasii astia.
Sos am facut mult prea mult, voi puteti foarte bine sa reduceti cantitatile. Eu am folosit asa, dintr-un exces de zel: 3 oua, 3 lingurite de mustar, zeama de la o lamaie marisoara, putin tarhon si ulei de rapita, plus sare si piper dupa gust.
Am pus intr-un vas toate ingredientele pentru sos, mai putin tarhonul, si le-am amestecat pur si simplu cu mixerul, la viteza mica si cu miscari mai mult de jos in sus. Ulei de rapita am pus ochiometric asa, am turnat putin initial si am mai adaugat apoi, dupa care am gustat si mi s-a parut ok, e ca o maioneza racoritoare si buna. Numai ca se face mult mai simplu decat maioneza. La final, se adauga tarhonul uscat (sau, daca aveti proaspat, cu atat mai bine, il mixati in sos). Dupa ce sta putin la frigider, sosul capata o cosistenta mult mai buna.
The end. Imi ziceti daca incercati! 😉
Foarte buna reteta, multumesc pentru postare.
Cu drag! <3
snitelele le mai fac si eu uneori si sunt mult mai bune decat ce se vinde pe la fastfood-uri. Sosul nu l-am incercat pana acum si promit sa il fac data viitoare la acest preparat.
super, sa imi spui cum ti s-a parut. E o treaba de gusturi, dupa mine e light si bun.