Cei mai simpli și mai buni biscuiți de Crăciun (fără zahăr)

Cei mai simpli și mai buni biscuiți de Crăciun

E perioada aceea din an în care scorțișoara face ravagii. Eu am folosit-o in biscuiții ăștia simpli și buni, care sunt gata imediat și conțin doar șase ingrediente. De fapt, aduc mai mult a turtă dulce decât a biscuiți și au aromă de sărbătoare cât cuprinde. 😋🎅🏼🎄
.
Am pregătit :
  • 1 ou BIO
  • vreo 60 de grame de miere de bună calitate, trimisă de părinții mei de la Bacău
  • 80 de grame de unt BIO
  • 2 lingurite de scorțișoară
  • 185 grame de faină
  • aproximativ 1/4 lingurița bicarbonat de sodiu
Am măsurat foarte simplu cantitățile, cu ajutorul cântarului meu de bucătărie. Apoi am procedat așa:
  1. Am topit untul și l-am amestecat cu mierea, după care l-am adăugat peste restul ingredientelor, intr-un bol. Le-am amestecat pur și simplu pe toate, întâi cu lingura, apoi cu mâinile. Aluatul se omogenizează imediat, e printre cele mai simple pe care le-am făcut în viața mea.
  2. Planul era sa îl țin la frigider o oră, dar nu am mai avut energie sa termin biscuiții aseara, așa ca l-am lăsat peste noapte la rece (învelit in folie alimentară).
  3. Azi dimineață, am scos aluatul de la frigider și l-am lăsat la temperatura camerei vreo jumătate de ora.
  4. Am presărat făină pe blatul de lucru și am întins, cu ajutorul sucitorului, o foaie de aluat. Ar trebui să aibă aproximativ 4 mm. A mea a fost ceva mai groasă și, ținând cont de faptul ca biscuiții oricum mai cresc la cuptor, data viitoare o fac mai subțire clar.
  5. Am decupat biscuiții folosind singura formă pe care o aveam in casă, plus un pahar de țuică.
  6. Am copt biscuiții aproximativ 8 minute, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade (îi lăsați până când încep să se rumenească pe margini).
Cei mai simpli și mai buni biscuiți de Crăciun
Ce am observat, foarte important:
  • temperatura de 180 de grade mi s-a părut cam mare, la runda a doua merg pe o temperatura mai mică, de 170 de grade.
  • am depășit un pic cele 8 minute, m-am luat cu treaba prin bucatarie, și nici asta nu a fost ok, biscuiții s-au cam rumenit. Asadar, stați cu ochii pe ceas și respectați timpul!

După ce i-am scos din cuptor, am lăsat biscuiții cam un sfert de oră în tava în care s-au copt, astfel încât să se răcească și să se mai întărească.

Și-apoi i-am mâncat de n-am avut aer, împreună cu copiii.

Spor la treaba, știu că v-am făcut poftă! 🤗
Cei mai simpli și mai buni biscuiți de Crăciun

Articole pe aceeasi tema

3 Comments

  • Lavinia
    12/01/2020 at 10:12 pm

    Pai și e ok mierea “gătită”? Citeam cândva ca mierea la temperatura înaltă devine toxica, de aceea e bine ca ceaiul sau cafeaua sa fie călduțe nu fierbinți când se adaugă mierea. 🤷‍♀️

    • ruxandra
      Ruxandra Luca
      12/01/2020 at 10:55 pm

      asa citeam si eu, stiu povestea, depinde de fiecare acum. Noi o mai folosim.

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.