Secretul primei mini-vacanțe în 3. Cum am reușit să plec la mare doar cu băieții, deși încă o alăptez pe surioara lor (p)

Abia așteptau copiii să înceapă vacanța de vară, ca să mergem la mare câteva zile, așa cum le-am promis că vom face după ce termină cu școala și cu grădinița. Planul era să plecăm toți cinci, dar tatăl lor a fost nevoit să rămână în București, așa că ne-am pus pe reevaluat situația. Rezervările erau deja făcute, copiii ardeau de nerăbdare să meargă. Însă mie singură mi-ar fi fost foarte greu cu toți 3, mai ales că trebuia să și conduc dus-întors, aveam și ceva de lucrat la proiectele mele. Plus că aventura era scurtă, de miercuri până vineri, deci am considerat că o putem lăsa pe Ava acasă fără probleme. Chiar i-ar fi fost mai bine așa.

Da, este in continuare alăptată. Am primit de foarte multe ori întrebarea dacă o mai alăptez, după ce ați văzut pe stories că nu este cu noi.

Și da, totul a mers lin, și pentru ea, și pentru mine. Cum mă așteptam. Ava este fetiță mare deja, mănâncă de toate, deci laptele de mamă nu mai reprezintă baza în alimentația ei. Sunt zile în care acum, la 1 an și o lună, o alăptez o singură dată. Știam inclusiv că ar adormi fără să fie alăptată.  Nu i-ar face o deosebită plăcere, nu este obișnuită așa, dar ar adormi. Ideea cu Ava este că dacă sunt lângă ea și pot să o alăptez, primește bucuroasă. Dacă nu, mă așteaptă răbdătoare. Așa este ea, așa a fost mereu.

De plecat am plecat la mare miercuri, cum vă spuneam. Miercurea trecută. Pentru că am avut și un eveniment de dimineață, nici bagajele nu erau făcute, am reușit să ieșim din casă târziu, după ora 14. Pe Ava am alăptat-o ultima dată fix atunci, înainte să plec, apoi din nou vineri, la amiază, când ne-am întors. Lapte muls nu am reușit să îi las, cum făceam în primele ei luni de viață. Cu toate eforturile și toată bunăvoința, nu am putut mulge un strop. Și nici nu a primit nimic în schimbul laptelui de mamă, nici lapte praf, nici alt gen de lapte, doar hrana ei obișnuită.

Dar subliniez: fiecare copil este unic, așa cum fiecare poveste de alăptare este unică. Nu-i musai ca experiența mea să fie și a voastră sau invers.

Așa, să vă spun cu hotelul, că m-am întins prea mult cu Avi mică și cu alăptarea. Hotelul  l-am rezervat prin yolala.ro. Este un site de booking pentru litoralul românesc, cu mii de oferte de cazare, în toate stațiunile. Ai de unde alege, am văzut că sunt oferte pentru toate buzunarele. Nu contează că vrei să stai doar 2-3 zile la mare sau vrei o vacanță în toată regula, găsești cazarea care ți se potrivește și faci prin Yolala rezervarea direct la hotel, apoi plătești cu cardul, în siguranță.

A, și ce ofertă mai au cei de la Yolala, la rezervările de minim 5 nopți, primești cadou 2 bilete la parcul de aventuri Paradis Land, din Neptun. Ne-am tot ținut și noi să ajungem acolo, dar efectiv nu am reușit să ne mobilizăm. A fost și scurt timpul, și mare cheful de stat la plajă. Data viitoare când mergem la mare pentru mai multe zile, bifăm și Paradis Land, despre care am tot auzit de bine.

Acum am mers în Mamaia, la hotel Lemon Cliff, unde am luat un apartament cu vedere la mare. Am zis că suntem mulți și avem nevoie de spațiu. Faptul că am mers în formula de 3, până la urmă, a însemnat că ne-am putut lăfăi în două camere, după pofta inimii. Eu, cel puțin, m-am bucurat de un pat imens, în care am dormit singură, singurică în prima seară (băieții au dormit împreună) și pe care l-am împărțit cu Aris în a doua.

Am avut emoții cu vremea, tot ne arăta ploaie pe telefon, 70% șanse. Iar de ploaie eram sătulă până peste cap, din București. Din fericire, am avut parte de vreme minunată, exceptând câțiva stropi în prima noapte. A fost soare plin, iar apa era călduță, astfel încât s-au bălăcit copiii fără probleme. Au căutat și scoici, au stat și cu burta la soare, au băut și limonadă, Albert a prins cumva un peștișor, căruia i-a dat din nou drumul în mare, iar Aris a salvat multe gărgărițe de la înec. Chestii complexe. 🙂

Hotelul în care am stat are restaurant propriu, unde puteam mânca toate mesele, iar pentru mine asta a fost o mare bilă albă. Îmi place să am totul la botul calului, măcar în vacanță. 🙂 Micul dejun de la hotel foarte bun, variat, și mâncarea în general bună. Personal amabil, curățenie peste tot, deci am fost mulțumiți de cazare.

Altă întrebare pe care am tot primit-o de la voi, dacă există sau nu plaje amenajate în Mamaia. Ei bine, hotelul nostru avea propria plajă, ok amenajată, cu un Beach bar numai bun pentru momentele în care vrei să te răcorești. Șezlongul costa 40 de lei, noi am plătit 20, pentru că eram cazați la ei în hotel, iar pe al treilea l-am primit gratis. Mi s-a părut super ok.

Acum sigur vă închipuiți că m-am umflat de somn și m-am relaxat de mi-a ieșit pe nas. Adevarul este că băieții s-au distrat cap-coadă, însă eu tot mamă la datorie am fost. Am ajuns miercuri spre seară la mare și am plecat vineri, în prima parte a zilei. Deci zi plină doar joi a fost. Băieții mi-au dat trezirea și joi și vineri la minunata oră 6, iar de culcat doar la 1 noaptea am apucat, pentru că fiind în timpul săptămânii, aveam mult de lucru și, tot ce nu reușeam să fac printre picături, cu ei lângă mine, terminam noaptea, după ce adormeau ei. Așa se întâmplă, plănuiești 2 zile de relaxare și atunci se adună toate proiectele, atunci ai toate deadline-urile. Plus oboseala pe care am adus-o în bagaje din București, la care s-a adăugat cea cu drumul. Important este că le-am dus la bun sfârșit pe toate, că băieții s-au simțit bine și eu pe lângă ei și că am ajuns cu toții acasă sănătoși.

Visez totuși la ziua în care voi merge singură la mare. Da, singură, să dorm până nu mai pot, să mănânc bine, să lenevesc pe plajă și să beau cocktailuri. Acum că Ava este mai mare și văd că poate sta fără mine o zi-două, am șanse. Este liniștitor doar gândul, chiar dacă nu voi ajunge să îl pun în aplicare. Poate și mai liniștitor ar fi chiar să încep să caut niște oferte bune de cazare. Ia să încerc. :))

Secretul primei mini vacanțe în 3. Cum am reușit să plec la mare doar cu băieții, deși încă o alăptez pe surioara lor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.