Scoala viitorului

Ruxandra Luca, SuperCoders

Am tot spus ca matematica si informatica nu au fost intocmai preferatele mele in scoala. Pe cat de greu mi s-a parut sa descifrez cum sta treaba cu ele, pe atat de tare ma entuzaismez cand aflu de metode si programe prin care invatarea acestor materii poate fi transformata intr-un lucru placut. Si cu drag dau informatiile mai departe catre voi. Azi, vizam informatica si limbajele de programare si va povestesc de SuperCoders.

Programul a fost lansat de Orange in urma cu 2 ani, iar pana in prezent au beneficiat de el 200 de copii din Bucuresti si Cluj.Ruxandra Luca, SuperCoders

Atelier de programare cu termeni accesibili celor mici

Anul acesta, programul isi propune sa fie un „atelier de programare” cu informatii si termeni accesibili, usor de inteles de catre cei mici. Cat de bine suna partea asta cu „usor de inteles”. Nu imi amintesc sa se fi obosit cineva, in anii mei de scoala, sa faca informatica mai simplu de digerat. Si eram profil real, deci mancam mate-info pe paine. Mecanic totul, asta e adevarul.  Nu mi-ar fi trecut prin cap ca daca ti se explica altfel, chiar poti intelege.

Unde mai e si inclinatie si pasiune, poti ajunge departe. Tocmai de aceea, SuperCoders si-a propus sa descopere 250 de copii talentati si dornici sa invete sa programeze.

Beneficiile programului Supercoders

Allbert nu se incadreaza in categoria de varsta vizata de proiect, dar, daca aveti copii intre 10 si 13 ani, insemana ca sunteti fix pe nisa lor. Cei mici vor invata cum sa foloseasca timpul petrecut pe calculator in mod util.

Ii puteti inscrie linistiti daca vreti sa isi dezvolte creativitatea, gandirea rapida si lucrul in echipa. De asemenea, Supercoders ii ajuta pe copii sa gaseasca solutii mult mai rapide la problemele de la scoala si din viata de zi cu zi, plus, creaza premisele unei bune cariere.

Mi se pare tare important ca participarea este gratuita, asa ca trebuie doar sa te inscrii din timp pentru a ocupa unul din cele 250 de locuri disponibile.

Desfasurarea atelierului

Tema acestei editii SuperCoders este scoala viitorului, copiii fiind încurajati sa-si imagineze cum va arata scoala in viitorul apropiat. In jurul acestei teme, cei mici vor invata sa creeze animatii, povestiri interactive si jocuri prin tehnica drag&drop, utilizand limbajul de programare SCRATCH. Pe langa robotei ai tehnologii creative, copiii vor face cunostinta cu primele concepte de programare si logica matematica, pentru a transforma ideile lor in creatii.

Trainerii vor explica elementele de baza ale limbajului Scratch si vor oferi exemple de animatii si jocuri dezvoltate in Scratch pentru copii. Astfel, cu ajutorul facilitatorilor si al unui robotel virtual, cei mici vor vizita scoala viitorului si vor putea da solutii noi pentru protejarea mediului. La final, participantii la SuperCoders vor putea inscrie creatiile lor în concursul lansat de Orange pentru COP 22, unde va fi prezentata animatia SuperCoders castigatoare.Ruxandra Luca, SuperCoders

5 orase din tara

O alta bila alba e faptul ca cei de la Orange nu se limiteaza doar la capitala. Am auzit de prea multe ori ca lucrurile bune se intampla in Bucuresti, iar cei din provincie au mai greu acces la ele. Ei, iata ca de data asta e altfel, SuperCoders vine si la tine acasa.  Atelierele au loc în 5 orase din tara: Bucuresti, Ploiesti, Targoviste, Pitesti si Ramnicu Valcea. Din pacate, locurile pentru Bucuresti si Ploiesti s-au epuizat deja.

Program

Detaliile desfasurarii seminarului pentru Targoviste, Pitesti si Ramnicu Valcea sunt urmatoarele:

  1. Targoviste – 18 octombrie, intre orele 14:00 – 17:00, la Hotel Nova din str. Arsenalului, nr.14
  2. Pitesti – 19 octombrie, intre orele 14:00 – 17:00, la Hotel Ramada, Calea Bucuresti, nr. 31
  3. Ramnicu Valcea – 20 octombrie, intre orele 14:00 – 17:00, la Hotel Sofianu din Calea Stirbei Vodă.

Fiecare atelier are 50 de locuri disponibile, selectate in funcție de ordinea inscrierilor, iar participarea este gratuita. Inscrierile se fac pe mail la adresa csr@orange.ro, mentionand numele copilului, varsta si adultul care il insoteste. Programul detaliat se va comunica ulterior, pe e-mail, dupa confirmarea inscrierii.

SuperCoders este la a 4-a editie in cadrul Code Week 2016 si se va organiza anul acesta in 15 tari unde grupul Orange este prezent.

Evenimentul este organizat de catre Orange Romania cu sprijinul Simplon Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.