Poftiti la teatru, va asteapta 100, 1000, 1000000 de povesti!

Ruxandra Luca, Festivalului International de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povești”

La inceput de octombrie, avem cateva ocazii numai bune de dus copiii la teatru si de trait impreuna cu ei povesti minunate.

In perioada 1-8 octombrie, Teatrul Ion Creanga din Bucuresti  gazduieste cea de a XII-a editie a Festivalului International de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povești. Am gasit in program spectacole interesante pentru Albert, dar si pentru cel mic (recomandate categoriilor de varsta 8 luni-3 ani, 1-4 ani sau sub 3 ani). Deci aviz mamelor de bebelusi si toddleri, aveti unde sa ii duceti si pe ei. La polul opus sunt spectacolele adresate celor peste 14 ani. De toate pentru toti. 🙂

Festivalul reunește peste 50 de evenimente dedicate copiilor, parintilor, educatorilor si profesionistilor din domeniul teatrului pentru copii.Ruxandra Luca, Festivalului International de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povești”

Timp de o saptamana, acestia sunt invitati sa urmareasca productiile programate – o selectie diversificata de spectacole de teatru dramatic, liric, teatru-dans, pantomima sau spectacole senzoriale pentru bebelusi, sustinute de 23 de teatre și companii teatrale din 9 tari – si sa participe la evenimentele conexe propuse anual de Teatrul Ion Creanga: ateliere pentru copii, workshop-uri pentru artisti, conferințe sau dezbateri.

Printre participanții la aceasta editie se numara artisti din Italia (Teatrul Principio Attivo, La Baracca – Testoni Ragazzi, Teatrul Scarlattine, Teatrul Belcan), Spania (Compania Da.Te Danza, Teatrul Paraiso), FranTa (Compania Act2), Belgia (Teatrul De Spiegel), Polonia (Teatrul de animatie din Poznan), Finlanda (Compania de Dans Auraco), Grecia (Teatrul de papusi Hop Signor) si Israel (Teatrul Nephesh si Teatrul Svironi).

Programul este completat de reprezentatii sustinute de 10 teatre, companii independente si asociatii culturale din Romania: Opera Comica pentru Copii, Teatrul de animatie Tandarica, Compania Hopa-Trop, Asociatia Punctart, PETEC – Asociatia pentru Teatru si Carte si Teatrul Ion Creanga (Bucuresti), Teatrul de Papusi „Gulliver” (Galați), Teatrul Municipal „Csíki Játékszín” (Miercurea Ciuc), Teatrul „Regina Maria”, Trupa Arcadia (Oradea) si Reactor de creatie si experiment – Mini Reactor (Cluj Napoca).

Detalii despre bilete la acest link.

Ruxandra Luca, Festivalului International de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povești”

Ruxandra Luca, Festivalului International de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povești”Un veritabil laborator de teatru si povesti, reprezentativ pentru nivelul atins de artele spectacolului pentru copii pe plan international, Festivalul are o structura competitionala, oferind anual premii pentru cele mai valoroase productii si cele mai bune interpretari actoricesti.

Deschiderea oficiala este programata sambata, 1 octombrie, ora 18:00, cu spectacolul de teatru dans „Zbor prin povesti”, o productie a Teatrului Ion Creanga. Reprezentatia este gazduita de Teatrul de Comedie – Sala Noua, teatru partener al Festivalului, alaturi de Teatrul Excelsior, Opera Comica pentru Copii, Palatul National al Copiilor, Teatrul de animatie Tandarica și Creart – Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului București.

Lista spatiilor partenere este completată de o serie de unitati scolare din Capitala, la sediul carora Teatrul Ion Creanga organizeaza in regim gratuit ateliere de creativitate pentru elevi.

Programul Festivalului și mai multe informații despre spectacolele invitate sunt disponibile pe www.fitc.ro și Facebook.com/TeatrulIonCreanga.

Ruxandra Luca, Festivalului International de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povești”

Articole pe aceeasi tema

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.