Pofta de bebe 3

cand parintii se gandesc sa mai faca copii
Cum stateam noi doi in vacanța noastră după vacanța, intr-un dolce far niente si cu dor de copiii care ne așteptau acasă, ne punem pe discutat. Adică mai mult eu ma pun pe discutat și el pe ascultat și pe încuviințat.
.
-Iubitule… mieros, așa. Cum ar fi sa mai facem un copil?
Niciun răspuns.
-Om mai face? Tăcere, tăcere, privire insistenta din partea mea, încă un pic de tacere, în sfârșit răspuns cu jumătate de gură:
-Om mai face…
Completare:
-Dar e greu…
.
La care eu, ofuscată, de zici ca el m-ar fi bătut pe mine la cap, nu invers:
-Măi, iubire!!! fără urmă de iubire în glas. În burta mea crește, printre picioarele mele iese, la țâțele mele suge. Deci, cam știu ca e GREU!!!
Dat din cap in semn de aprobare, privit in alta parte, încercat sa evite discuția. Realizat ca nu există șanse.
.
-Dar e și frumos, revin eu. Plus ca suntem împreuna in treaba asta, plus ca mereu am zis ca ce fain ar fi sa avem și o fetița, plus ca… sa fiu mama e cam ce-mi place mai mult pe lumea asta.
.
Bun! Concluzionez ca am mai putea face un copil și el concluzionează ca mine, din lipsa de alternative. Apoi ajungem acasă și ne mutam gândul de la copilul virtual la cei doi reali. Ocazie cu care ne amintim ca nu-i chiar floare la ureche, frate, sa crești copii!
.
Revenim la culcatul târziu și trezitul devreme, somnul intrerupt, plus cititul, îmbăiatul, mâncatul, sexul, statul pe veceu și uitatul la televizor in netihna. Cu alte cuvinte, revenim la viața de părinți, direct de la viața de oameni mari și singuri și fără griji. Care viața de părinți, pe cât de frumoasa este, pe atât de solicitantă poate fi și pe atât trebuie sa cântăresti foarte bine dacă ți-ai atins limita sau mai poți duce. Iar noi, momentan, ne-am cam atins limita de făcut, alăptat, crescut și educat pui de om.
.
Sa faci copii e minunat și ușor in teorie, practica ne omoară. De aia spun ca mai bine ne punem pofta de bebe 3 în cui, pentru moment, și-om mai vedea când s-or însura ăștia doi pe care îi avem deja, sau or merge la facultate, sau nu știu, or da semne ca au de gând sa plece de acasă. Gata, fug sa-l anunț și pe M. de schimbarea de planuri. 😄
.
P.S. Acest articol ar putea fi considerat un pamflet și tratat ca atare. 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.