Penne cu ton

penne cu ton

Copiii mei ar mânca doar paste cu ton în perioada asta, spre marea mea bucurie, pentru că scap mega rapid de gătit. Nu că le dau zilnic, dar știu ce încântați ar fi dacă aș face-o. Unde mai pui că lui Aris îi pot strecura lângă porția de paste și o salată verde, făcută cu nițel ulei de măsline, oțet balsamic și piper. Îmi crește sufletul când văd cu câtă poftă mănâncă “frunze”, cum numește el orice tip de salată (verde, rucola, baby spanac).

Mă rog, aici nu-i vorba de chestii verzi, ci de paaaasteeee delicioase cu ton, pe care le prepar după cum urmează. Sunt pe placul oricui le gustă, nu că mă laud, vă zic din experiență. Mai e și o treabă de vreo 15-20 de minute, deci floare la ureche.

Iau o ceapă pe care o curăț, o spăl bine si o toc mărunt, apoi o călesc în puțin unt. Zdrobesc acolo și câțiva căței de usturoi (aici e în funcție de preferințe, la noi merg vreo 5). După care iau o conservă de ton în ulei de măsline (aproximativ 200 grame) și o adaug peste ceapă și usturoi, cu uleiul ei cu tot. Mă uit și eu pe etichetă când cumpăr tonul, să nu conțină prostii, ceea ce vă recomand cu drag să faceți și voi. Urmează sucul de roșii (tot așa, cumpăr dintr-ăla care conține doar roșii și sare), pe care îl adaug treptat, amestec, mai las pe foc câteva minute, iar la final arunc in sos o mână de parmezan proaspăt ras. Suc de roșii folosesc vreo 400 ml, deși fac totul ochiometric, nu stau să măsor cantitațile și-atunci vă puteți juca și voi cu ele, după preferințe.

Bun, între timp, fierb și 350-400 grame de penne, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, în apă cu sare și puțin ulei de măsline, să nu se lipească pastele. Adaug pastele peste sosul de care vă spuneam mai sus, împreună cu o parte din apa în care au fiert, să iasă o combinație cremoasă. Dacă am busuioc proaspăt, adaug deasupra, dacă nu, aia e, lui Albert oricum nu-i place verdeața prin farfurie.

Gata, poftă bună!

penne cu ton

Articole pe aceeasi tema

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.