Penne cu somon afumat, dovlecel și roșii

Penne cu dovlecel și somon afumat

După ce le-am făcut copiilor supă cremă de legume și pește la cuptor, am revenit la paste, atât de ușor de făcut și de apreciate în familia noastră.
Improvizez mereu diverse variante de paste, in funcție de ce am prin frigider. Ieri a fost rândul acestor penne cu somon afumat și dovlecel, pe care le postez aici, cu rețetă cu tot și cu riscul de a va face poftă. 😋 M-ați întrebat cum le-am făcut, după ce am pus pe Instagram niște imagini de când pastele erau încă pe foc. Interesul privind ceea ce mai gătim noi mă super bucură, să știți și vă mulțumesc pentru el!
.
Deci cam așa am procedat:
.
Am pregătit un dovlecel mai mic și 2 roșii (as fi ales cherry, dar nu aveam prin casă și-aș fi ales și un dovlecel mai mare, dar nu prea le place copiilor).
Am tăiat cubulețe dovlecelul și am început sa îl călesc in puțin ulei de măsline. Am adăugat și roșiile decojite și tăiate cubulețe.
Apoi am pisat acolo 3 căței de usturoi, plus aproximativ 200 de grame de somon afumat, tăiat și el cubulețe. A urmat puțin vin alb, iar la final am pus 200 de grame de smântână pentru gătit, deși se putea și fără. Am presărat doar piper, sare nu, pentru ca era somonul suficient de sărat.
.
Între timp, am fiert pennele conform instrucțiunilor de pe ambalaj și le-am adăugat în sos, împreuna cu o mică parte din apa în care au fiert, după cum mi s-a părut ca ar avea sosul o consistenta bună.
Si-apoi le-am mâncat cu poftă și cu niște baby spanac alături. A, și am adăugat în farfurie fâșii de parmezan (merge de minune în combinație).
.
Spor la treaba!
Sunt foarte mâncabile, să știți, n-apucă să vadă frigiderul! 🙂
Penne cu dovlecel și somon afumatPenne cu dovlecel și somon afumat

Articole pe aceeasi tema

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.