Mama face pate dupa rețeta asta, de când eu și fratele meu eram mici. E gustos, cremos și n-are nebuniile pe care le conține pateul din comerț. Dacă aveți pofta sa încercați rețeta mamei, pregătiți urmatoarele 4 ingrediente:
- ficat de pui: 1/2 kg ficat de pui proaspăt
- ceapă: 2 cepe mari sau 3 cepe mici
- unt: aproximativ 100 grame
- ouă: 3 bucati
Plus:
- sare, piper și, 0pțional, vin sau coniac
- Ficatul se tine in lapte minimum 30 de minute.
- Se taie ceapa rondele și se pune la călit in unt.
- Dupa ce s-a mai înmuiat ceapa, se adauga ficatul scurs bine și se lasă la foc mic, in tigaia acoperită. Se poate adauga și putina apa minerală la fiert. Se potrivește de sare și piper.
- Pentru aroma, se poate adauga puțin vin sau coniac.
- Când ficatul este fiert (vedeți voi ca s-a format un sos din toate), se adauga ouăle întregi și crude și se amestecă, pana când oul este preparat.
- Se da deoparte amestecul și se blendeaza.
- Grija mare, pentru a obține o consistenta cremoasă a pateului, este important sa rămână sos suficient in tigaie, înainte de a da totul prin blender.
Asta-i tot!
Pofta buna! 🤗