Paste cu ou, rețetă super rapidă

Când trebuie să le pui rapid copiilor ceva pe masă, dar n-ai nici timp, nici inspirație, nici prea multe ingrediente la îndemână, ia-le pe astea 3 de care-ți zic imediat. Și să ai vezi ce mâncare bună produci în 10 minute. I-am făcut eu azi lui Albert, a lins și farfuria. Aris era la grădiniță, Ava își aștepta prânzul, iar pe Albert l-a lovit o foame maximă, într-o pauză de la școala online. Ce să-i fac eu cald, consistent și bun? Pe repede înainte. Ce să fie, ce să fie?

Ei, și mi-am amintit cum îmi făcea bunica ou în cană, când eram mică. Așa îi ziceam noi, ou în cană, adică un ou fiert moale amestecat cu unt și cu bucățele de pâine. Vai, îl adoram. Numai că în loc de pâine, eu am pus acum paste.

Deci e banală rețeta. Luați așa:

  • o mână de paste;
  • 2 ouă;
  • 1 cub de unt;

Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Fierbeți și ouăle. Să fie medii, pentru cele mai bune rezultate, adică nici prea tari, nici prea moi.

După ce pastele au fiert, le scurgeți de apă, apoi amestecați în ele untul și adăugați ouăle feliate, astfel încât galbenușul să se combine în cel mai fericit mod cu untul și să rezulte niște paste cremoase, pe care le potriviți de sare și le puneți în farfurii. Eu spun să faceți și extra, șansele sunt mari să mănânce întreaga familie. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.