Ce-am făcut eu azi, de 1 Martie? Le-am gătit copiilor paste cu creveți. Primul lucru, imediat ce m-am trezit, pentru ca dimineața am cea mai mare energie și-apoi, pe parcursul zilei, simt cum mă lasă treptat, că de, așa-i în trimestrul trei de sarcină. A, ba nu, primul lucru am tăiat salamul de biscuiți pe care l-am făcut aseara și pentru care mi-am luat niște maxime aprecieri de la copii. Mărțișorul de la ei l-am primit de vineri, când Albert m-a rugat să aleg ce-mi place și-apoi mi-a decontat din pușculița lui cei 5 lei cheltuiți pe brățara mărțișor. 🙂 N-a plouat cu flori azi, n-am chestii înduioșătoare de povestit, mi-e de ajuns că fost o zi cu soare pe care am petrecut-o cu puii și mi-e bucurie că a venit primăvara, anotimpul în care o vom cunoaște pe Frățioara din burtică.
.
Ei, și în cazul in care aveți chef de bucătărit, azi sau in zilele următoare, va las rețeta noastră de paste cu creveți.
- Am tocat mărunt o ceapă mică și am pus-o la călit în unt amestecat cu nițel ulei de măsline. Apoi am pisat acolo și vreo 6 căței de usturoi.
- În continuare, am adăugat creveții, doua pungi de câte 300 de grame, pe care i-am dezghețat întâi și i-am spălat sub jetul de apă.
- Pasul următor, am turnat un pahar de vin alb, am dat câteva clocote, iar la final am pus vreo 400 grame suc de roșii. Câteva clocote și o mâna de parmezan mai târziu, sosul era gata. Nu știu cât de ok e combinația asta de ingrediente, după regulile celor mult mai pricepurți în bucătărie decât mine, însă nouă ne place mult și-atunci o folosesc liniștită.
- Între timp, am fiert și pastele în apă cu sare. Am cumpărat dintr-alea proaspete, în 5 minute au fost gata.
- Am amestecat pastele în sos împreună cu o parte din apa in care au fiert, până am obținut consistența pe care o voiam, după care am închis focul și am acoperit totul, ca sa se întrepătrundă bine aromele.
Poftă buuuună!