Papanași moldovenești cu brânză copți în formă de brioșe

Papanași moldovenești cu brânză sub formă de brioșe

Papanasi dintr-astia imi facea mama cand eram mica si Doamne, ii iubeam! Numai ca ea ii prajea, in vreme ce eu am gasit o metoda mai sanatoasa si mai simpla sa ii fac pentru copiii mei: i-am pus in forme de briose si i-am dat la cuptor. In nici jumatate de ora au fost gata, dupa care au disparut vazand cu ochii, i-au ras copiii si i-am ajutat si eu cu toate fortele. O bunatate sunt, va spun, putin dulci, usori asa si cu gust de copilarie. As manca in fiecare zi.

Papanaso-briosele astea se fac din 6 ingrediente simple si vreo doua miscari. Luati asa:

  • 500 grame brânză de vaci  
  • 2 lingurite praf de copt
  • 6 linguri smântână
  • 7 linguri griş
  • 5 ouă
  • o mână de stafide (sau 5-6 linguri de zahăr brut sau alt indulcitor pe care il preferati)

Apoi treceti la treaba:

  1. Se amesteca branza cu ouale si zaharul.
  2. Se adaugă praful de copt, smantana si grisul.
  3. Se amesteca foarte bine toate ingredientele si se pune compoziția in forma de brioșe, unse un pic cu unt.
  4. Se coc papanașo-brioșele timp de 20-30 de minute, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

La final, vă ramane doar sa ii mancati cu pofta. A, puteti pune dulceata si smantana deasupra, eu ii prefer simpli, asa cum ii facea si mama. Iar zahar pudra nu am pus nici macar de dragul pozelor.

Articole pe aceeasi tema

8 Comments

  • Sonia Margareta
    11/07/2019 at 7:21 pm

    Buna ziua.Cu ce branza as putea sa inlocuiesc branza de vaci?Nu locuiesc in Romania😁Multumesc

    • ruxandra
      Ruxandra Luca
      12/07/2019 at 5:16 pm

      ah, nu stiu ce sa zic. O branza dulce sa fie, dar nu crema de branza.

    • Alexandra
      13/07/2019 at 1:34 pm

      Branza dulce se poate inlocui cu ricotta.

  • Bianca
    13/07/2019 at 1:27 pm

    Ricotta

  • Silvia
    13/07/2019 at 3:14 pm

    Faceti branza de vaci din lapte. Fierbeti laptele si adaugati zeama de lamaie cand laptele e fierbinte dar sa nu fiarba. Lasayi sa se adune branza, strecurati prin tifon, si gata branza. Pofta buna

    • Oana
      25/07/2019 at 3:19 pm

      Bună! Cum anume se folosesc stafidele pentru indulcit? Se pot mărunți? Mulțumesc!

  • Sonia Margareta
    23/07/2019 at 8:34 pm

    Foarte gustosi papanasi😁Multumesc pentru reteta

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.