Nicăieri nu-i mai bine ca acasă. Și cum a avut tata grijă de casa noastră (p)

Nicăieri nu-i mai bine ca acasă. Și cum a avut tata grijă de casa noastră

Locuim în aceeași casă de 13 ani. Când ne-am mutat aici, eram doar noi doi, eu și M, și visam la un copil. Au venit 3 copii, rând pe rând: doi băieți și o fată. Iubim cu toții casa asta, care nu-i nici cea mai mare, nici cea mai frumoasă, nici cea mai în centrul orașului casă. Dar este a noastră, este locul unde am venit 2 și am devenit 5. Este „acasă”. Și nu-i colț în lumea asta mai bun, mai cald sau mai frumos decât acest „acasă” pe care l-am clădit împreună cu bărbatul meu. Aici ne creștem copiii, pisicile și cațeii, aici ne trăim bucuriile și tristețile, aici ne ținem în brațe, citim povești, gătim și mâncăm împreună și tot aici, mai presus de orice, suntem fericiți.

Am trăit, totuși, și momente de cumpănă în această casă. Mă gândesc la unul dintre ele, unul care ne-a făcut să privim viața cu alți ochi. Țin minte că atunci a intervenit tata, care a făcut un gest atât de frumos pentru noi. Tata, dragul de el, a venit să își apere fetița, ca atunci când eram mică și găsea soluții pentru toate supărările mele.

Ce se întâmplase, abia ne mutasem și ni se părea că trăim un vis frumos, când ne-a fost spartă locuința. Seara, când am ajuns acasă, am găsit totul vraiște. Nu ne-a venit să credem! Mă rog, la vremea respectivă nici nu prea aveam vecini, toată zona era în construcție și am înțeles de la poliție că astfel de „vizite” nu erau chiar neobișnuite.

Oricum, când treci tu prin asta, ți se pare un capăt de țară. Nu ne-au furat nimic, nici nu ținem lucruri de valoare în casă, deci ne-am ales cu o sperietură și cu multă dezordine. Dar tot a fost oribil, ce sentiment, ce teamă! Măcar am primit o lecție importantă: este atât de ușor să pierzi ceea ce ai clădit cu suflet și cu mult efort. Sunt doar lucruri, știu, dar sunt lucrurile tale, este casa ta. Poate fi vorba de furt sau de o inundație, un cutremur, poate izbucni un incendiu, Doamne ferește, nu știi, nu le controlezi tu. Dacă ești prevăzător, nu înseamnă că pui răul înainte.

M-am tot frământat pe tema asta, mai ales că era și perioada în care ne gândeam la un copil și aveam nevoie de siguranța acoperișului de deasupra capului și de siguranță în general. M. a încercat să mă liniștească, dar parcă aveam nevoie și de altceva, în afară de vorbe. Aici a intervenit tata. Deși nu mă văd foarte des cu părinții mei, care locuiesc în Bacău, în vreme ce noi stăm în București, știu că nu m-au lăsat niciodată la greu. Iar când tata a aflat de frământările mele de atunci, m-a sunat și mi-a zis, în primul rând:

„Fată, capul sus, va fi bine!”. Doamne, acel „capul sus” a înseamnat mereu atât de mult pentru mine.

„În al doilea rând, mi-a spus, ca să dormim cu toții mai liniștiți, să vă știți voi acoperiți în caz de una sau de alta, am să îți fac o asigurare a locuinței.”

Exact așa a fost, tata s-a ocupat de tot, el ne-a asigurat casa și a făcut același lucru, atunci, și pentru fratele meu. Până în ziua de azi, tata ne plătește asigurarea la casă. Și nu că ar fi un efort financiar prea mare pentru noi, dar asta este dorința lui. Îmi spune că se simte cu sufletul împăcat că poate face acest gest pentru copii și pentru nepoți și ne roagă să nu îi luăm bucuria. Tata. <3

Am ales asigurarea locuinței cu extra acoperiri de la Groupama, ni s-a părut cea mai avantajoasă și potrivită pentru noi. De fapt, aici îl citez pe tata, el fiind cel care s-a ocupat de tot, cum vă spuneam, cel care a studiat piața și a făcut alegerile, iar noi am mers pe mâna lui. Când mă gândesc că doar 35% dintre proprietarii de locuințe din mediul urban, cu vârste intre 25-55 de ani, au/iși fac asigurare facultativă, coform studiilor… Nu ar strica să ne informăm mai mult pe tema asta.

Asigurarea locuinței cu extra acoperiri este o asigurare facultativă, care chiar te ajută să dormi mai liniștit noaptea. De ce să stau constant cu stresul că se poate întâmpla ceva rău, în loc să îmi simt casa mai în siguranță? Avem acoperite tot felul de riscuri, de inundație, cutremur, furt, mă rog, aici ține de voi, totul este foarte flexibil. Adică sunt cele obligatorii, plus o lungă listă de acoperiri opționale. Ca să vedeți ce vi se potrivește, vă las acest link, să citiți pe îndelete, când aveți vreme. De acolo puteți contacta rapid și un specialist în asigurări.

În plus, tot în ideea ca noi să trecem mai ușor peste evenimentele neplăcute, Groupama a creat Video Assist, o aplicație online care te ajută să constanți de la distanță daunele/avariile din locuință și să trimiți toate documentele necesare.

Despre Groupama Asigurări vă mai spun că este lider pe piaţa de asigurări de locuință din România, cu peste peste 1 milion de clienţi individuali şi peste 80,000 de companii. Sunt parte a unui grup internaţional de asigurări şi servicii financiare, cu o istorie de peste 100 de ani și cu 32,600 de angajaţi, care deservesc peste 13 milioane de clienţi, la nivel global.

Nicăieri nu-i mai bine ca acasă. Nu știu dacă ați ajuns și voi la această concluzie, dar mie viața mi-a dovedit-o, iar și iar, și în pandemie, și înaintea ei. Acasă rămâne locul în care mă simt în siguranță și pe care vreau să îl știu în siguranță. Cât despre asigurarea despre care v-am tot povestit aici, dacă vă hotărâți să o faceți, sper să nu o folosiți vreodată. Adică e ca în cazul vizitelor la medic, le faci ca să dormi mai liniștit, dar te rogi să fie degeaba.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.