Cornulețe cu rahat și cu nucă măcinată. 2 rețete

De la Crăciun vă ”ameninț” cu rețetele astea și iată că azi, în timp ce Ava dormea și băieții se jucau prin curte, m-am mobilizat să le scriu. Se fac surpinzător de ușor cornulețele: amesteci ingredientele în nicio ordine și obții aluatul din care le formezi. După ce se bronzează nițel la cuptor, sunt numai bune de mâncat. Preferatele mele sunt cornulețele cu nucă, nu vă pot descrie cam cum îți vine să mai mănânci 100, după ce l-ai luat pe primul. De încercat senzația.

Cornulețe cu rahat

Ingrediente:

  • 250 grame unt;
  • 100 grame untură;
  • 1 praf de sare;
  • 1 ou;
  • 1 ceașcă de cafea de smântâna;
  • 1 ceașcă de cafea de lapte;
  • drojdie (1 cub);
  • făină cât cuprinde (aproximativ 500 grame);
  • rahat.

Preparare:

  1. Toate ingredientele la temperatura camerei. Le amestecă și formăm un aluat din ele.
  2. Lăsăm la frigider aluatul, în folie alimentară (chiar și o zi), astfel încât să se frăgezească.
  3. Întindem aluatul sub formă rotundă și decupăm din el triunghiuri, ca feliile de pizza.
  4. Punem câte 1 cubuleț de rahat în fiecare triunghi și rulăm.
  5. Lăsam la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, până sunt gata. Le urmărim, întoarcem și vedem dacă pe fund sunt ușor rumene și dacă s-au mai întărit. Le dăm prin zahăr pudră cât sunt călduțe.

Cornulețe cu nucă măcinată

Ingrediente:

  • 200 grame unt;
  • 50 grame untură;
  • 120 -150 grame zahăr pudră;
  • 220 grame nucă măcinată,
  • scorțișoară (1 plic);
  • coaja de la o lămâie bio;
  • 1 praf de copt stins cu oțet;
  • 1 ou;
  • făină cât cuprinde (cam 500 grame).

Preparare:

  1. Același procedeu ca la cornulețele cu rahat, toate ingredientele la temperatura camerei, le amestecăm și formăm aluatul din ele, lăsăm aluatul  la frigider, în folie alimentară (chiar și o zi), astfel încât să se frăgezească.
  2. Formăm biluțe de aluat, din care modelăm cornulețele.
  3. Coacem la 180 de grade, în tava tapetată cu hârtie de copt. Se dau prin zahăr cât sunt călduțe.

Și asta-i tot! Să-mi zeceți cum e cu senzația aia de care vă povesteam la începutul articolului. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.