Midii in sos de vin

reteta midii in sos de vin

De cate ori mancam midii la restaurant, ma gandeam ca ceva asa gustos e sigur mega complicat de gatit. Si nu m-am obosit sa caut vreo reteta, pana nu au inceput sa ma bata la cap copiii. Au mancat si ei de vreo doua ori la mare si de atunci scoici in sus, scoici in jos.

Am zis ca le iau rapid unele la cutie, cu vreun sos congelat, ceva, cat sa isi faca pofta. Si apoi am gasit in supermarket niste midii prefierte congelate. Fara conservanti, fara sare, fara nimic, midii si atat. Crevetii prefierti, de exemplu, au toti cel putin doi conservanti, de asta spun ca m-am bucurat sa gasesc ceva simplu.

Daca iei midii proaspete, trebuie sa te asiguri ca sunt cu adevarat proaspete, adica bine inchise si cu miros de mare. Apoi bagi peria de sarma si le cureti de nu se vad. Pentru asa ceva n-as fi avut energie, deci midii congelate direct scria pe mine.

Le-am luat frumos si le-am lasat la temperatura camerei, sa se mai dezghete.

Intr-o tigaie, am topit vreo 50 de grame de unt, apoi am pus la calit o ceapa taiata marunt. Am presarat sare si piper, am adaugat midiile si am turnat vin alb sec, cam un pahar si jumatate. Dupa care am pus o lingura de suc de rosii si am pisat si 4-5 cateti de usturoi in combinatie. Nu ii pun din start la calit, impreuna cu ceapa, pentru ca vreau sa fie aroma cat mai puternica.

Cateva minute am lasat totul pe foc, atat cat sa dea cateva clocote si sa se imbine frumos aromele. Dupa ce am inchis focul, am presarat patrunjel verde tocat marunt. Daca nu exageram cu sarea, vis erau. Dar gata, mi-am invatat lectia, data viitoare imi ies perfecte.

Deci repede se fac, n-am crezut asa ceva, in cateva minute, si gustul iese cam ca cel de la restaurant, daca nu mai fain. Mai, si ieftine, vreo 35 de lei un pachet mare. Merge o bagheta prajita ceva sa inmuiati in sos. Eu am bagat wasa, paine din faina integrala de secara, buna si asta in combinatie.

Sa incercati, va ies sigur, nu-i mare filozofie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.