Metoda noastră preferata de a găti peștele pentru întreaga familie

Metoda noastră preferata de a găti peștele pentru întreaga famili
N-aș putea spune ca băieții mei sunt mari fani pește, dar dacă îl gătesc așa, am sigur succes cu el. Am încercat rețeta asta și cu păstrăv, și cu crap, merge cu multe tipuri de pește, depinde ce va place și vouă, presupun ca vreți sa aibă cât mai putine oase, in orice caz. Îmi vine să râd că în perioada Sărbătorilor, când toată lumea rădea carne de porc, eu numai pește dintr-ăsta mâncam. Aveam o poftă, n-ați văzut asa ceva! Se uita tata la mine și-mi zicea cu jumătate de gură: „Bine că-ți place, tată, bine că-ți place!”. După care se întorcea la farfuria lui doldora de cârnaciori de porc, brânză de burduf, mămăligă caldă, plus un ou ochi deasupra. Mă doare stomacul numai cât scriu de combinația asta. :))
.
Bun, revenind la pește, iată cum îl gatesc, doar nu-i mare filozofie și are-un gust care-l bate la fundul gol pe-al cârnăciorilor:
  • Întâi iau peștele (3 păstrăvi, sa zicem) și îl spăl bine.
  • Pregătesc 3 roșii, o ceapă și un ardei gras roșu, le spal bine și le tai rondele.
  • Tapetez tava de cuptor cu hârtie de copt și o ung cu ulei de măsline.
  • Așez peștele in tavă și îl umplu cu legume, le pun si prin jurul peștelui, mai adaug ulei de măsline. Presar sare și piper și stropesc bine totul cu vin. Cam 1 pahar de vin, depinde cum vă place, noi suntem fani gust. Am încercat și cu alb și cu roze, ok ambele variante, dar parcă merge mai bine un vin mai dulceag.
  • Dau peștele cu legume la cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
  • Când peștele e aproape gata, rumenit frumos, adaug rondele de usturoi (deși iese foarte bun si fără), mai las putin la cuptor, iar la final pun și bucatele de unt peste pește si legume, care unt se topește imediat si formeaza acolo un sos delicios. Inchid cuptorul si las totul încă puțin la căldurică, să se întrepătrundă aromele și să mancăm noi până nu mai putem după aceea.

Peștele gătit așa merge de minune cu salată sau cu cartofi natur. Uneori pun cartofii ferți în tavă, lângă peștele aproape gata, adaug și bucățele de unt si le mai las pe toate la cuptor câteva minute. Vis e combinația.

Pătrunjelul e opțional, eu mă dau în vânt după el, copiii mei mai puțin.

Asta-i tot, poftă bună! 🙂

Metoda noastră preferata de a găti peștele pentru întreaga famili

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.