Mâncare delicioasă pentru bebeluși cu dovlecel și morcov

Mâncare delicioasă pentru bebeluși cu dovlecel și morcov

Întodeauna când gătesc pentru bebe Ava mă inspir din felurile de mâncare preferate de mine. Astăzi am avut în minte ceva ce ne făcea bunica, ea îi spunea mâncare chinezească. Avea la bază o foarte bună combinație de legume, pe care am încercat-o și pentru Ava și care s-a dovedit un succes (deși cu unul dintre ingrediente am avut emoții când i l-am oferit întâia oară). Chiar pot spune că acesta este printre felurile ei preferate. Mă rog, lista Avei de mâncăruri preferate este lungă, din fericire.

Pentru porția de azi, am folosit așa:

  • 1 dovlecel;
  • 1 morcov mic;
  • 1 roșie;
  • ceapă verde (folosesc rondele de ceapă normală când nu am verde, Avei îi plac ambele);
  • 1 bucățică de ardei gras roșu;
  • puțin mărar.
  • puțin unt

Cu mărarul am avut emoții când i l-am oferit întâia oară, știu că băieții nu prea sunt fani, dar ei i-a plăcut din start. La fel ca pătrunjelul.

De preparat e simplu. Am spălat, am curățat și am tăiat cubulețe legumele, apoi le-am gătit la abur. Roșia am decojit-o (deși roșiile cherry i le ofer cu coajă cu tot). După ce au fost gata, le-am dat prin blender, împreună cu toată apa rezultată din gătirea lor. Roșia este zemoasă, deci am avut lichid suficient. Un cubuleț de unt merge de minune în combinație, o face savuroasă. Mâncarea asta este ok ca parte din masa de prânz sau la cină, iar datorită  gustulului dulceag, cred că poate fi pe placul multor bebeluși.

Legumele se dau prin blender până obțineri consistența dorită. Eu am mers mai pe stilul supă cremă astăzi, deși Ava, la cele 10 luni ale ei, mănâncă fără probleme și legume ușor pasate cu furculița sau carne tăiată cu cuțitul în bucățele pe care să le poată ronțăi. Deci în funcție de vârsta bebelușului și preferințele lui, decideți voi cât blenadați legumele din acest fel de mâncare.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.