Legume de primavara rasfatate la cuptor

Ruxandra Luca, legume de primavara Bonduelle la cuptor

Copiii mei nu se omoara cu legumele crude. Amandoi prefera rosiile si le dau gata in cantitati generoase, dar Albert se cam opreste aici. Pe Aris il mai convingi si cu ardei gras, castravete, ceapa sau verdeturi tocate, strecurate in diverse gustari. Mai ales ca foamea e cel mai bun bucatar.

Cand am grija sa gatesc legumele in combinatii apetisante, deja se schimba povestea. Amandoi devin foarte interesati. Am un intreg arsenal de supe, paste si diverse retete de legume la cuptor cu sos alb sau rosu, dupa care copiii mei se dau in vant. Idei de supe si paste v-am tot dat, asa ca azi impart cu voi ceva diferit: o reteta de legume la cuptor cu sos alb. Stiti ce bune sunt? Haideti sa va povestesc pas cu pas cum le fac.

Legume de primavara rasfatate la cuptorRuxandra Luca, legume de primavara Bonduelle la cuptor

Timp de pregatire: teoretic, 15 minute. Practic, in functie de dispozitia omuletilor.
Timp de coacere: 8-10 minute (pana prinde o crusta aurie).
Pentru inceput, imi pregatesc ingredientele:
  • 400 g Spring Mix Bonduelle Vapor;
  • smantana pentru gatit (cu 32%-35% grasime);
  • pentru sosul Bechamel: 500 ml lapte, 50 g unt, 50 g faina, nucsoara macinata, sare
  • emmentaler ras
  • nucsoara macinata
  • Sare, piper
  • Unt
Si procedez cam asa:
  1. Incep sa prepar sosul Bechamel. E reteta standard. Va iesi mai mult decat aveti nevoie, deci puteti ajusta din start cantitatile. Pun la topit untul intr-o cratita antiaderenta, la foc mediu. Dupa ce untul s-a topit complet, adaug toata faina deodata si amestec bine. Focul trebuie sa fie foarte mic. Adaug apoi treptat laptele si amestec din nou. La final, mai las sa fiarba putin la foc foarte mic.Ruxandra Luca, legume de primavara Bonduelle la cuptorRuxandra Luca, legume de primavara Bonduelle la cuptorRuxandra Luca, legume de primavara Bonduelle la cuptorRuxandra Luca, legume de primavara Bonduelle la cuptor
  2. Fierb legumele Spring Mix Vapeur cu grija, pentru cel mult 2 minute. Asa-mi mai place ca sunt gata imediat.Ruxandra Luca, legume de primavara Bonduelle la cuptor
  3. Amestesc smantana cu o parte din sosul sosul Bechamel si adaug peste ele jumatate din cantitatea de emmentaler. Pentru un plus de savoare, apelez la un praf de nucsoara. Verific gustul si completez cu putina sare roz de Himalaya si piper.Ruxandra Luca, legume de primavara Bonduelle la cuptor
  4. Ung bine cu unt forma de copt si asez legumele scurse de apa in ea. Torn sosul peste toate legumele. Sau il las pe Aris sa o faca, doar e ajutorul meu de nadejde.
  5. Deasupra presar restul de emmentaler si dau tava la cuptorul preincalzit la 180˚C, pana cand legumele mele capata o crusta aramie si miros asa frumos de le-ai manca si cu ochii.Ruxandra Luca, legume de primavara Bonduelle la cuptor
PONT: Se pot adauga cateva bucatele de bacon sau fasii de prosciuto. Bucatelele de blue cheese sunt si ele o optiune.  Dar eu nu ma complic cu extra ingrediente, cu cat mai simpla mancarea, cu atat mai apreciata de baietii mei. Si uite-asa, ii vad mancand cu mare pofta broccoli, fasole verde, morcov, dovlecel si ceapa.Ruxandra Luca, legume de primavara Bonduelle la cuptor

Reteta video

Daca vreti sa vedeti cum am gatit bunatatile la cuptor, iata un scurt video pentru facut pofta si oferit inspiratie.

(P) Mixul de legume de primavara Vapeur Bonduelle face parte din cea mai recenta gama de amestecuri de legume, pregatite prin procedeul inovator Vapeur. Sunt pre-gatite la aburi si apoi imediat congelate, printr-o tehnologie exclusiva Bonduelle. Datorita metodei Vapeur, legumele isi pastreaza culoarea, textura, gustul si valorile nutritionale.Mie mi-au atras atentia cum am auzit ca fierb repede, in doar trei minute. Dupa ce am inteles cum sta treaba cu prepararea lor la aburi, care de fapt scurteaza atat de mult timpul de gatire si ajuta legumele sa isi mentina calitatile, m-au cucerit definitiv.

Cele patru amestecuri de legume Vapeur sunt:

  • Spring Mix –  Fasolea verde si broccoliul sunt asezonate cu dovlecel galben, morcovi si ceapa.
  • Mexican Mix – Contine fasole verde, mazare verde dulce, porumb, morcovi, fasole rosie, ardei rosu si ardei galben.
  • Royal Mix – Amestec de conopida, broccoli si morcovi rondele.
  • Duet Mix – Fasole verde si galbena.

Podusele se gasesc deja in lazile frigorifice ale marilor magazine.

Pentru mai multe idei de retete simple si gustoase pe baza de legume puteți consulta e-bookul gratuit oferit de Bonduelle. De acolo m-am inspirat si eu pentru reteta pe care v-am aratat-o astazi.

Pentru a primi cartea cu retete pe e-mail trebuie sa intrati pe site-ul de campanie Mix în 3 fix. Acolo introduceti codul primit de la promoterii Bonduelle intalniti in magazine sau participati la un joc online amuzant. Asa veti primi automat e-book-ul prin mail, iar la sfarsitul saptamanii aveti ocazia sa castigati prin tragere la sorti tot felul de accesorii de bucatarie.

Spor la bucatarit!

4 comentarii pe “Legume de primavara rasfatate la cuptor

    • Ruxandra Luca spune:

      Cam e, de aia e marcata cu (P) partea in care dau detalii despre mixurile de legume Bonduelle. Sunt produse fix pe placul nostru, de aici si asocierea cu ele.

  1. Ana Crețu spune:

    Cu reclamă, fără… chiar sunt fff bune! Tocmai ce le-am pregătit cu unt, sos de roșii, verdețuri și usturoi. Eram curioasă dacă le-a mai încercat cineva și ce alte combinații ar mai merge, așa am dat de blogul tău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.