Copiii mei sunt fani branza pufoasa. Daca ar putea sa o manance simpla, in fiecare zi, direct din cutie, ar fi tare fericiti. Dar treaba mea este sa le ofer si legume, carne, cereale. Asa ca pastrez branza pufoasa si inventez tot felul de combinatii in jurul ei, dupa care copiii mei se dau in vant. Impart cu voi cateva dintre retetele testate si aprobate de ei.
Wrap cu pui, legume si branza pufoasa
- o bucata piept de pui
- 3 catei de usturoi
- ulei de masline
- lipie libaneza
- crema de branza pufoasa
- legume taiate marunt: castravete, rosii, ardei gras (lasati-va imaginatia sa zburde)
- masline
- marar, patrunjel
- ceapa verde
Se taie pieptul de pui cubulete si se caleste in putin ulei de masline, impreuna cu usturoiul zdrobit. Se adauga apa, sare roz de Himalaya si se lasa sa fiarba pana scade apa de tot si e gata carnea.
Se unge lipia cu branza pufoasa, apoi se adauga cubulete de piept de pui, legumele dorite, verdeata si se ruleaza. La Aris merge cu mai multe legume, dar pentru Albert maslinele si rosiile sunt la putere.
Video
Cam asa si-a preparat Omuletul wrap-ul, cu doar putin ajutor din partea mea. Ne-am filmat zilele trecute, cand foamea s-a dovedit cel mai bun bucatar. 🙂
Conopida cu branzeturi si seminte la cuptor
- 900 g conopida congelata (2 pungi)
- 3 linguri crema de branza pufoasa
- 2 oua
- o lingura smantana
- mix de semite crude (pentru presarat deasupra)
- unt pentru uns tava de copt
- 50 g cascaval
- sare roz de Himalaya
Se fierbe conopida in apa cu putina sare roz de Himalaya.
Se unge o forma de copt cu unt. Se pune un strat de conopida, apoi se adauga cascaval ras si branza pufoasa, iar un strat de conopida si putin cascaval.
Se bat 2 oua cu o lingura de smantana si se toarna peste straturile de conopida. La final, se presara seminte si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumeneste.
Aceasta conopida la cuptor e mai mult decat o gustare, se poate transforma intr-o cina excelenta. Aris prefera si o lingura de iaurt deasupra, care se potriveste numai bine combinatiei.
Arici cu branza pufoasa
- fulgi de porumb simpli
- branza pufoasa
Asa ii mai place lui Aris gustarea asta! E gata cat ai bate din palme si ma scoate din impas cand e musai sa produc ceva bun pe repede inainte.
Iau niste fulgi de porumb simpli, care contin doar gris de porumb si sare. Dau fulgii de porumb prin branza pufoasa si formez aricii acestia. Mai cu aspect, mai fara, in functie de cat timp am. Asez aricii intr-un bol colorat. Neaparat de plastic, sa prevenim dezastrele.
Aricii au o dimensiune numai buna pentru manutele lui Aris pufoase, asa ca ii mananca singurel, cu mare placere. Apoi imi ridica farfuria sa o dau la spalat.
Nu-i mare filozofie, dar sunt gustosi si arata simpatic. Ii mananc si eu cot la cot cu Aris.
Bruschete cu rosii si branza
- Paine integrala prajita/pesmet bio/crackers bio
- rosii cherry
- branza pufoasa
Prajesc in toaster o felie de paine integrala sau aleg crackers/pesmet bio. Am gasit un pesmet bio pentru bebelusi care e foarte gustos si sanatos (fara sare, fara conservanti) si in general il aleg pe acela. Ung painea cu branza pufoasa si adaug rosii cherry taiate. Rosiile sunt legumele pe care Albert le accepta cel mai usor, asa ca am mare succes la el cu aceste bruschete.
De ce e bine ca painea sa fie prajita? Pentru ca cei mici adora lucrurile crocante, de aici fascinatia pentru chipsuri, popcorn si atunci le poti oferi o varianta mai sanatoasa a acestor produse pline de sare si conservanti.
Cartof copt cu branza pufoasa si verdeata
- 2 cartofi medii
- 1/2 ardei gras rosu
- patrunjel, marar
- ceapa verde (optional)
- branza pufoasa
Spalati bine cartofii si puneti-i la copt in coaja in cuptorul preincalzit.
Tocati verdeata marunt si taiati ardeiul gras in cubulete.
Dupa ce sunt gata cartofii, indepartati putin din miez si puneti crema de banza la mijloc. Asezati apoi cubuletele marunte de ardei gras si, la final, presarati verdeata. Puteti adauga si ceapa verde tocata, pentru un gust mai bun. Aris mananca fix asa cartofii. In cazul lui Albert, insa, trebuie sa renunt la verdeata, ca altfel nu prea ii fac cu ochiul.
Promotie
In ultima vreme, numai crema de branza Delaco am folosit pentru retetele mele. Imi place ca e pufoasa si nu contine nebunii. Daca te uiti pe eticheta, vezi doar trei ingrediente: branza de vaci, smantana si putina sare.
Au cei de la Delaco si o promotie simpatica in perioada aceasta, prin care poti castiga niste plusuri dragalase. Copiii mei au primit 4 dintre ele si le adora. Asta mic, cel putin, isi cara pufosii somnorosi peste tot. Ieri i-am pozat pe amandoi, ca m-au topit cat de frumos se jucau cu noii lor prieteni de plus. Albert pretinde ca sunt extraterestrii veniti sa invadeze planeta. Tipic. Iar Aris il imita in tot, desi nu prea intelege cum sta treaba cu extraterestrii.
Sa va spun cum e cu promotia Delaco. Cine cumpara pachetul promo de branza pufoasa poate colectiona magnetii de sub capac. Noi avem deja cativa care ne decoreaza frigiderul. Iar daca alegi sa inscrii codul prin SMS sau pe site, poti castiga unul dintre cei 100 de pufosi oferiti zilnic. Pentru mai multe detalii despre promotie, acceaseaza acest link. Dand click pe fiecare personaj, poti afla amanunte interesante. Distractie placuta!