O lecție importantă de la copilul meu de 4 ani

intelepciunea copiilor

Tot căutând pe net școală unde sa îl inscriu pe Albert din clasa a cincea, nimeresc pe site-ul unei grădinițe, care gradiniță mă lasă puțin mască. O super clădire cu niște sali de clasă imense, spații de joaca wow și, cireașa de pe tort, piscină interioară la demisol.

-Aris, Aaaaaariiiiis!!! chem copilul, maxim încântată. Hai sa îți arat o gradinita tare! Știind ce broscuța indragostita de înot e, am zis ca îl dau pe spate cu piscina.

-Uite, sunt aici poze multe, vrei sa ti le arat?

-Musumesc, mami, da nu veau, îmi răspunde, în timp ce isi zboară prin cameră avionul din hartie.

-Cum nu, puiule, nu vrei sa vezi gradinita asta?

Și-mi zice atunci una, de-mi dau lacrimile:

-Nu, mami, eu veau sa o cunosc pe doamna întai, sa văd dacă e bună si e pietena mea, apoi văd gadinita.

Adică eu, aia mare, eram asa impresionata de o clădire, de niște sali mari și colorate și, mai ales, de o piscina. El, puiul de om, era mai interesat daca e blândă doamna și dacă s-ar intelege cu ea.

La 4 ani, își da seama mai bine de 1000 de ori decât noi, ăștia mari, ce contează cu adevărat. Omul contează, pentru ca omul sfințește locul. O doamnă educatoare minunata, așa cum visează el, ar sti sa le transforme copiilor in palat orice spațiu. In vreme ce palatul la care ma holbam pe site-ul grădiniței își pierde valoarea fără cadre didactice care sa știe cum sa ajunga la copii.

Contează enorm si dotarile gradinitei, adevarat, si distanta de casa, si ce le dau astora mici sa manance, dar, intre toate astea, sa nu uitam de OAMENII care le indruma pasii copiilor nostri. Pentru ca, vedeti voi, pentru cei mici, ei înseamnă cel mai mult.

Articole pe aceeasi tema

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.