Să nu lăsăm distanțarea socială să se transforme în izolare emoțională

Să nu lăsam distanțarea socială să se transforme în izolare emoțională
Sâmbătă seara începusem iar să fiu cam plouată, nu mai suportam pur și simplu să aud vești despre situația asta cumplită prin care trecem cu totii. La un moment dat, am primit un mesaj pe telefon. Era către nouă seara, m-am întrebat cine ar putea să îmi scrie la ora respectivă și chiar m-am îngrijorat puțin. Primul gând a fost că poate s-a întâmplat ceva rău, cu mama, cu tata, cu alt om drag. In general nu pun răul înainte, dar având in vedere ca numai despre îmbolnăviri auzi peste tot, nu mai știi ce sa crezi. Apoi am citit pe ecranul telefonului 6 cuvinte simple, care mi-au schimbat total starea: “gând bun! Speram ca sunteți bine!”. Atât.
.
Persoana care mi-a trimis mesajul nu face parte din familia mea, nici măcar nu-mi este prietena apropiată. Dar s-a gândit la mine, contez pentru ea, voia sa știe dacă sunt bine. Am zâmbit, i-am răspuns cu o inimă și un mulțumesc din suflet, am închis televizorul și am început sa ma joc cu copiii, până am adormit toți trei.
.
Aseară a venit din nou un astfel de mesaj, de la o alta persoana, astăzi iar am primit câteva mesaje de acest gen.  De la oameni care nu îmi sunt neaparat foarte apropiați, dar care se gândesc, totuși, la mine. Contează enorm lucrurile astea. Și sunt simple, nu ne costa mai nimic sa tastam câteva cuvinte frumoase și sa le trimitem celor din jur. De fapt, ne costa un pic de timp, dar timpul e oricum atât de blând cu noi zilele astea.
.
Să nu uitam sa ne interesam de ceilalți, sa vedem dacă sunt ok și pe linia de plutire, sa le trimitem gânduri bune și îmbrățișari virtuale. Da, e mai greu acum sa fim față în față cu prietenii sau cu anumiți membri ai familiei, dar avem tehnologia de partea noastră, apelurile face time, discuțiile pe Skype, orice credem ca ne-ar putea ajuta sa nu ne rupem de tot de oamenii dragi și i-ar ajuta și pe ei sa fie mai pozitivi.
.
Să ne strangem la piept copiii cât de mult putem, cât pentru toate dățile în care am lucrat până târziu și i-am găsit deja adormiți, în momentul în care am ajuns acasă, cât pentru tot timpul nepetrecut cu ei, toate orele de joacă pierdute, toata amânările care ne-au durut atât, de prea multe ori.
.
Să ne bucuram ca suntem sănătoși, iubiti și in siguranța. Să vorbim mult cu omul de lângă noi, partenerul nostru de viața, cel alături de care suntem acum izolați și nu întâmplator, cel alături de care ne crestem copiii și cu care am jurat ca vom împarți și bune și rele. Ce se întâmpla acum intra la rele, dar in gândurile și in planurile nostre pot rămâne doar cele bune.
.
Să profitam de acest timp și ca sa luam o pauza de la tot și sa facem curatenie in casele noastre, in gânduri, in planuri, in priorități.
Va fi bine!

2 comentarii pe “Să nu lăsăm distanțarea socială să se transforme în izolare emoțională

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.