Idei bune de ateliere online pentru copii, pe care noi le-am testat și care ne-au ajutat

Idei bune de ateliere online pentru copii, pe care noi le-am testat și care ne-au ajutat

Nu-i ușor să ai 12 ani. E frumos, dar nu-i ușor. Treci prin multe schimbări, experimentezi stări de care nu te-ai mai lovit până atunci, ai curiozități și neclarități și te-ar ajuta să poți vorbi deschis despre toate prin câte treci, cu oameni care te înțeleg. Am observat toate astea la copilul meu mare și știu că oricât aș vorbi cu el și oricât de frumoasă și deschisă ar fi relația dintre noi, felul în care pot eu să îl ajut nu este mereu suficient. Ei, și pornind de la chestia asta, l-am întrebat dacă nu ar vrea să participe la un atelier interesant.

-Cred că îți va face bine, i-am spus. A fost de acord.

“Emoții la pubertate” este numele atelierului și l-am găsit pe site-ul celor de la ateliereonline.ro. În paralel, a început și Aris să meargă la atelierul “Inteligența emoțonală”, dedicat categoriei lui de vârstă, adică copii între 6 și 9 ani. Era clar că își va dori să facă ce face și fratele lui, așa că am ales împreună un atelier din aceeași zonă, a emoțiilor.

Cursurile s-au desfășoarat într-o manieră relaxată și mi-a plăcut mult atitudinea trainerilor, în sensul că știu să îi atragă pe copii, să îi asculte, să îi înțeleagă. Cursul lui Albert a cuprins 4 sesiuni, al lui Aris 3. Ambii au mai avut încă 2 copii în grupă. Sesiunile au fost seara, după școală, numai bine să poată ajunge și ei acasă și să se liniștească.

La final, am primit feedback privind activitatea copiilor, idei de lucruri care i-ar putea ajuta în continuare, materiale folositoare părinților și posibilitatea de a relua discuțiile cu trainerii și colegii de la curs. În plus, util pentru Albert, am aflat că cei de la ateliereonline.ro au un grup de ajutor pentru adolescenți.

Aris nu are foarte multă răbdare online, recunosc, dar tot a rămas cu lucruri utile de pe urma cursului, adică a și învățat, deși părea că doar s-a distrat. Iar pentru Albert a venit la marele fix atelierul. Mai ales că abia începea și clasa a șaptea, deci avea parte de schimbări pe banda rulantă, cum vă spuneam. Iar discuțiile și activitățile săptămânale din cadrul cursului au contat, a avut unde să-și mai spună of-ul. În plus, concluziile trainerului privind evoluția lui la curs au fost atât de frumoase, încât ni s-a confirmat că am făcut o alegere bună. Și parcă ar fi păcat să ne oprim aici cu ei.

Idei bune de ateliere online pentru copii, pe care noi le-am testat și care ne-au ajutat Acum, opțiunile de ateliere sunt multe, dacă intrați pe site, o să vedeți că sunt frumos grupate în funcție de vârstă și de interese. 5-8 ani, 9-14 ani sau 15-18 ani. Poți alege între „desen și pictură”, „dezvoltare personală”, „teatru și actorie”, „creație”, „gestionarea emoțiilor”, „dans și yoga”, „abilități digitale”, „muzică”, „dezvoltare abilități”, „descoperă lumea” ori „limbi străine”.

Au atât sesiuni de grup cât și ateliere individuale, unde, în funcție de nevoile copilului și așteptările părintelui, se pune accent pe rezolvarea unei anumite dificultăți. Dacă există certuri între frați, daca cel mic se adaptează greu la școală sau în cercul de copii ori dacă tu, ca părinte, nu reușești să găsești o soluție pentru stările copilului, există ateliere cu traineri potriviți. Câteva exemple: „Consiliere relațională părinte-copil”, „Consiliere vocațională” sau „Pot, pot, reușesc”.

Ce mai au foarte util este atelierul individual de dicție, unde se lucrează cu exerciții personalizate, pentru a-l ajuta pe copil.

Sesiunile de grup pot fi organizate inclusiv în școli, pentru că cei de la ateliereonline.ro sunt flexili și pot adapta atelierele pe care le au, în funcție de dorințele copiilor din școala respectivă. O idee bună, mai ales pentru Săptămâna altfel, mă gandesc. Atelierele pot rămâne online sau, acolo unde școala o cere și situația o permite, se pot muta și offline.

N-am crezut că poți face și poți învăța atâtea lucruri online, adică inclusiv pian. Am auzit de un copil care a studiat doar online pianul și apoi a câștigat un concurs de profil, unde a concurat cu copii care studiaseră clasic. Deci se poate, lucrurile se pot muta online cu succes. Chiar dacă nu sunt eu mare fan întâlniri pe Zoom sau Teams și am nevoie de îndrumarea lui Albert pas cu pas, îmi dau seama că pentru tineri, maică, e altfel.

Mă rog, și pe mine, ca părinte, mă ajută enorm faptul că nu trebuie să mai pierd timp pe drum, ca să îi duc la un curs sau altul. Copiii participă de acasă, iar noi le putem urmări ușor activitatea și putem vedea în timp real care sunt beneficiile. Iar costurile sunt mai mici pentru toată lumea, de luat și asta în calcul. Oricum, dacă nu era online-ului, exceptând opționalele oferite de școală, noi am cam exclus varianta altor cursuri pentru copii. Nu ne-ar ajunge efectiv cele 24 de ore ale zilei să le facem pe toate.

Așa, ce m-am gândit, ca să puteți testa și voi atelierele live și interactive ale celor de la ateliereonline.ro, aș vrea să ofer 3 vouchere, pentru 3 dintre voi, de câte 200 de lei. Cu valoarea voucher-ului poate fi achiziționat fie un atelier de tip modul (care are 3/4 sesiuni), fie mai multe sesiuni de la ateliere diferite. Iar ca să câștigi 1 din cele 3 vouchere, te aștept cu drag la concursul care se desfășoară exclusiv pe pagina mea de Facebook, până vineri, 22 octombrie. Baftă multă!

15% discount: RUX15

Și tot în ideea de a vă fi mai ușor să testați aceste ateliere, în cazul în care vă fac cu ochiul, las aici un cod de #discount de 15%, valabil pentru orice atelier, până la finalul lunii octombrie: RUX15. Codul trebuie menționat în comentarii, atunci când intrați pe site și vă rezervați locul la un atelier. 

Să fie de folos!

Un comentariu pe “Idei bune de ateliere online pentru copii, pe care noi le-am testat și care ne-au ajutat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.