Gravidele ar trebui să poarte haine care nu violează retina sensibilă a privitorilor

Gravidele ar trebui să poarte haine care nu violează retina sensibilă a privitorilor

Citeam prin presă că viitoarea mămică din imagine a violat retina sensibila a telespectatorilor unui post tv belgian, pe motiv ca era prea însărcinată să mai apară pe sticlă. Cu siguranța, dacă prezentatoarea și-ar fi expus un sfârc și jumătate din buca dreapta n-ar fi stârnit la fel de multe controverse. Printre comentariile de 2 bani se numără și “Cum poate apărea în rochia aceasta la TV, suntem şocaţi!, “Are burta la gură. Ar trebui să-şi revizuiască vestimentaţia”, “Sarcina este o perioadă frumoasă, dar nu e normal să apară aşa la TV”.

Cele mai multe dintre aceste absurditati vin, se pare, din partea femeilor. Ce șoc! Și nu prea! Așa cum am mai scris aici, noi între noi, femeile, mamele, suntem cel mai puțin empatice, când ar trebui sa fim fix pe dos.

Bine spunea Jurnalista RTBF, Amélie Bruers, potrivit Le Libre:

„Citind aceste comentarii, descoperim că o femeie însărcinată nu are voie să se îmbrace cum vrea. A fi însărcinată este, bineînţeles, un defect în cazul unei persoane publice care apre la TV. Prea slab, prea gras, prea negru, prea bătrân, prea tânăr, prea însărcinată”.

Opinia publică așteaptă de la gravide, asadar, sa se îmbrace intr-un sac, o pătura sau, și mai bine, sa își facă un adăpost sub pământ și sa se retragă acolo pana nasc, plus 1 an-doi după, in funcție de cât decid să alăpteze. Pentru ca stiti faza, nici alăptatul nu poate avea loc in văzul lumii, riscam din nou să violăm retine sensibile, iar așa ceva nu se face.

Și eu sunt destul de gravidă, apar la tv și plănuiesc sa o fac in continuare, atât cât o sa-mi permită starea de sănătate și medicul. Cel mai probabil, până nasc. Așa că va trebui sa găsesc haine potrivite, cu care să îmi acopăr corpul ăsta așa de bun și uimitor încât sa-mi creasca al treilea pui, de la bob de mazăre la bebelus bun de strans la piept. Nu mi-am pus problema ca cineva ar putea fi deranjat dacă burta mea ar deveni prea vizibila, dar după asemenea episoade întâmplate la belgieni, încep sa ma întreb în ce lume trăim și ce fel de oameni se plimbă liberi printre noi.
.
Până acum nu m-am lovit de comentarii negative, Slava Domnului, dimpotrivă, am parte de tot sprijinul echipei faine de tot cu care lucrez, iar cei care se uita la rubrica îmi scriu numai de bine. E și încă mică burta, ce sa zic, mai stau puțin înainte sa ma mut sub pământ sau sa pun sacul pe mine.
.
Îmi amintesc, totuși, pe când eram gravida cu bebe 2 și am mers la o casa prioritară de la supermarket, m-a certat un bătrânel ca de ce nu stau eu frumușel acasă, dacă știu ca nu mai pot și de ce nu-mi trimit soțul la cumpărături, in loc sa ma bag la coadă in fața oamenilor cumsecade ca el. Deci chiar sunt persoane care cred ca îți pot spune nu doar cum sa te îmbraci, ci și când poți ieși din casă, pe perioada sarcinii.
.
La final, va las un filmuleț cu jurnalista însărcinată, care arată extraordinar și care demonstrează mamelor de pretutindeni ca sarcina nu-i vreo boala, vreun motiv sa te lași de job, să te închizi in casa, sa-ți pui o punga pe cap sau sa renunți la ținutele care îți sunt dragi și in care te simți bine. Sarcina e o călătorie minunata, iar burta în care creste viața este magică, oricum ar fi ea, mai mare sau mai mică, mai cu vergeturi sau fără, mai sus sau mai jos, mai adusă in față sau mai in lateral.
.
Orice gravida ar trebui sa aibă parte de respect și de încurajări din partea celor din jur, in vreme ce oamenii deranjați de burta ei ar trebui sa realizeze ca tot intr-un pântec de femeie au crescut și ei, așa ca își pot direcționa liniștiti oripilarea in alte zone.

3 comentarii pe “Gravidele ar trebui să poarte haine care nu violează retina sensibilă a privitorilor

 1. lili spune:

  Imi place Daniela Prepeliuc, o urmaream seara la TV 5, dar mie imi plac rochitele largi la gravidute!
  Am 2 copii, mari acum, la casele lor(sunt si bunicuta de baietel-minune!!!) si-mi amintesc bine cat de mult imi placeau rochiile acelea largi, de graviduta, pluteam efectiv, asta imi amintesc!
  Ii doresc Danielei sa fie sanatoasa si sa aiba un Bebe mic si sanatos!
  Asta conteaza, dincolo de rochiile largi sau mulate!!

 2. Ali spune:

  Ce-i drept, ar fi arata mult mai bine, daca rochia aceea ar fi fost sub genunchi. Este pur si simplu vorba de proportii.

 3. Andreea Ute spune:

  Nu aruncati cu pietre!Nici mienu imi place cum ii sta.Dar de la o chestie de gust personal pana la a jigni o femeie ,mai ales insarcinata,cand ar trebui doar complimentata pt minunata ei burtica ,e cale tare lunga si la mijloc sta proasta crestere.Are un corp superb dar tot rochitele largi ne complimenteaza mai bine cand burtica e mare.Strict opinia mea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.