Gogoși de casă cu iaurt

reteta gogosi de casa cu iaurt

A venit ieri Albert de la scoala cu o pofta maxima de gogosi, dupa ce vazuse la nu stiu cine pe strada. Am cautat atunci o reteta simpla, ca alternativa mai sanatoasa la gogosile de se gasesc pe toate drumurile. Zaharul pudra e pentru poze, noi le preferam fara. Se fac asa gogosile astea:

Ingrediente

  • 500 g iaurt gras
  • 3-4 linguri smantana
  • 2 oua
  • 1 praf sare
  • o pastaie de vanilie
  • pentru indulcit: banana coapta bine si pisata sau o lingura de zahar brun
  • faina (ochiometric)
  • ulei pentru prajit

Preparare

Batem ouale cu praful de sare si le amestecam cu iaurtul, smantana, banana zdrobita/zaharul brut si bobite de vanilie dupa gust. Adaugam faina in ploaie pana obtinem o consistenta de smantana groasa a aluatului. Amestecam ingredientele cu telul sau chiar cu mixerul.

Pentru a forma gogoasa, se ia cu lingura din aluat si se pune continutul la prajit in ulei incins. Scoatem gogosile pe hartie absorbanta, sa scapam de excesul de ulei. Ne bucuram de rezultat. Acum as mai zice ca merg cu ciocolata topita deasupra, dar mi-e sa nu spuneti ca exagerez.

9 comentarii pe “Gogoși de casă cu iaurt

  1. Raluca Nabarjoiu spune:

    Noi nu spunem ca exagerezi, numai ca ne cam faci pofta în post…😋Multumim, draga Rux ptr. reteta, o avem în vedere pentru copii și cu siguranță ne vom rasfata și noi când vom putea!😘

  2. Alexandra spune:

    Le-am facut si noi, sunt delicioase! Interiorul seamana mult cu cel al unor pancakes, asa au iesit si ale voastre? Multumim pt reteta, mai servim si alta data! 🙂

  3. Nicoleta spune:

    Multumim pt reteta. Am facut si noi si au iesit foarte bune la gust. Dar voiam sa te intreb: in poza, gogosile voastre arata cam crescute, pufoase. Ale mele au iesit subtiri, plate. Ai pus oare si putin praf de copt?

    • Ruxandra Luca spune:

      posibil. Sau poti adauga praf de copt, daca simti ca nu ies cum trebuie. Eu stii cum mai fac, pun una singura la prajit si daca nu imi place cum iese, mai umblu la aluat. Asa e cand facem ochiometric, ne jucam cu faina pana obtinem consistenta potrivita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.