GHID DE ACTIVITATI PENTRU SCOALA ALTFEL 2016

Ruxandra Luca, Scoala Altfel 2016, ghid de activitati
Anul acesta, Scoala Altfel se desfasoara in saptamana 18-22 aprilie. Ca de fiecare data, orele normale sunt inlocuite de activitati speciale care au, pe langa partea educativa, si una distractiva.

Iata cateva optiuni pentru saptamana Scoala Altfel 2016:

 
1. Activitati cultural-artistice

Vizitele la muzeu si institutii publice sunt o idee foarte buna. In aceasta directie, Muzeul National de Geologie organizeaza vizite libere sau ghidate, dar au si programul dedicat Geology by Touch.

Micutii cu inclinatii artistice pot participa la lectii interactive de improvizatie pentru copii. Muzicienii se pot bucura de o experienta muzicala unica, lectie interactiva de tobe africane traditionale Djembe sau pot participa la sesiuni distractive de karaoke, care sa ii umple cu energie pozitiva.

2. Activitati tehnico-stiintifice

Copiii cu inclinatii spre materii reale, care isi doresc sa devina oameni de stiinta, au ocazia sa participe la activitati care sa ii stimuleze in aceasta directie. Printre eprubete, pahare Erlenmeyer, coloranti, esente ce isi schimba mirosul si gustul, copiii pot face experimente sub supravegherea atenta a unor profesori trazniti care ii vor distra pe tot parcursul programelor.

3. Activitati sportive

Copiii pot merge la ore de echitatie, organizate de Centrul de Echitatie si Hipoterapie Poveste cu Cai, unde vor avea ocazia sa calareasca ponei si sa invete mai multe despre acest sport.

Micutii care simt nevoia de activitati mai stimulante pot participa la programe intensive de dans unde sa invete miscari de dans contemporan tip RNB, hip-hop si street dance sau pot participa la programe sport cu trasee suspendate.

4. Vizite in natura

Copiii care iubesc viata la tara si pentru care cel mai placut moment al vacantei de vara este atunci cand merg in vizita la bunici, au ocazia sa participe la activitati distractive in natura. Cei mici se pot bucura de o zi la ferma sau o vizita la rezervatia de zimbri, unde vor invata despre responsabilitatea protejarii mediului si faunei autohtone.

O alta oportunitate oferita prin programul Alta Turism pentru Scoala Altfel 2016 este vizita la o fabrica de lapte, unde micutii vor invata despre procesul de productie a produselor lactate si pot gusta din specialitatile locale.

5. Abilitati de viata. Educatie financiara si orientare in cariera

Dezvoltarea abilitatilor de viata de la o varsta foarte frageda este importanta pentru copii. Prin programul oferit de ONG-ul Junior Achievement Romania, micutii au ocazia sa se familarizeze cu lumea afacerilor, sa joace rolul unor mici antreprenori, sa identifice nevoi si sa propuna solutii care pot genera o schimbare pozitiva in comunitate.

Programele propuse acopera minimum o zi de activitati si sunt potrivite atat pentru copiii de gradinita, cat si pentru elevi.

Pentru mai multe idei inedite de a petrece saptamana Scoala Altfel 2016 si sfaturi pentru planificare, vezi toate posibilitatile in acest ghid care va fi updatat constant, pe masura ce se anunta noi activitati.

Un comentariu pe “GHID DE ACTIVITATI PENTRU SCOALA ALTFEL 2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.