Friptura de pui speciala cu cartofi si morcovi


Am vrut ca pranzul de azi al copiilor sa ia o forma cat mai prietenoasa, asa ca am asezat piureul in farfurie sub forma unor briose glazurate cu bucati de morcovi. Maaaaama, ce bine arata! a fost reactia lui Albert, la care eu mi-am frecat mainile de multumire, ca stiam ce slabe sanse am sa il determin sa manance morcovi.

Friptura de pui a fost iarasi un succes. Iata cum am gatit totul, pas cu pas, poate ii tenteaza si pe puii vostri. Recunosc, nu e cea mai light combinatie, dar in locul garniturii de piure puteti lasa cartofi simpli fierti cu bucatele de morcov fiert deasupra.

Friptura de pui cu smantana si parmezan

Aveti nevoie de cateva bucati de piept de pui, 1 ceapa, 2-3 catei de usturoi, 150-200 ml smantana pentru gatit si putin parmezan ras.

Am taiat marunt ceapa si am inceput sa o calesc impreuna cu carnea de pui intr-o lingura de ulei de masline. Curand, am adaugat apa, sa fie mai mult fiert decat prajit puiul. Am adaugat putina sare si piper si am lasat pe foc.

Cand carnea a fost aproape gata, am pisat si cateii de usturoi (isi pastreaza mai bine aroma daca sunt pusi spre final), apoi am adaugat smantana pentru gatit. Am avut grija ca apa in care a fiert carnea sa nu se fi evaporat de tot, astfe incat sosul format dupa ce am pus smantana sa nu fie prea gros.

La final, am presarat si putin parmezan, l-am lasat sa se topeasca si am dat de pe foc. Si parmezanul are sare, deci grija mare sa nu puneti decat foarte putina din start. Combinatia usturoi, smantana, parmezan e foarte buna si merge de minune cu pieptul de pui. Pentru variante cat mai light, folositi cantitati mici de smantana si parmezan si compensati cu apa in care a fiert carnea pentru formarea sosului.

Piure cu morcovi

Piureul l-am pregatit foarte simplu, asa cum probabil procedeaza toata lumea. Am fiert cartofii si i-am pisat cu putin unt si lapte bio. Am pus si sare roz de Himalaya. Ca sa asez piureul sub forma aceea de brioasa (cum imi place mie sa spun), am folosit o punga de plastic pe care am decupat-o intr-un colt, pentru ca nu aveam altceva mai potrivit la indemana.

Intre timp, am fiert si morcovii, i-am taiat in bucatele mici si i-am presarat peste piure, dar si prin farfurie. La partea asta m-a ajutat si Aris.

Frunzulitele de patrunjel au fost primele date deoparte, lucru deloc neobisnuit pentru copiii mei. In rest, insa, au mancat cu placere.

Daca v-am inspirat si pe voi, spor la treaba!

Articole pe aceeasi tema

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.