Dulceata de prune

Ruxandra Luca, dulceata de prune, reteta

Atat de bine arata aceasta dulceata cand mi-a adus-o mama, zilele trecute, cu o culoare frumoasa si fructele intregi, incat era pacat sa nu o pozez. Dulceata de prune e preferata mea dintotdeauna. Iata si reteta, foarte simpla, din doar doua ingrediente.

Ingrediente

1 kg prune romanesti foarte coapte, care sa se desprinda usor de pe sambure

1/3 cana zahar brut

Preparare

Se spala foarte bine prunele si se desfac in doua, pentru a scoate samburele. E important sa le pastram forma. Asezam prunele intr-un vas termorezistent, cu suprafata mai mare. Presaram zaharul brut deasupra. Ele sunt oricum foarte dulci, deci e nevoie de o cantitate mica.

Dam totul la cuptor, la foc mediu, si lasam aproximativ o ora. Dupa aceasta perioada, compozitia ar trebui sa fie legata. Cat timp se coace dulceata, puteti amesteca din cand in cand prunele. Lasati sa se raceasca in cuptor si apoi puneti in vase mici. Fructele ar trebui sa ramana intregi, iar zeama sa aiba o culoare frumoasa.

Si gata, aveti bunatate de dulceata pentru micul dejun sau pentru oricand vi se face pofta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.