Desert cu fructe de padure


A plouat cu galeata…si cu grindina… a tunat, a fulgerat, e numai apa in curte. Cainii stau zgribuliti, motanul e speriat. Copilul ma tot intreaba cand se opreste ploaia si daca mi-e teama. Macar de-as fi vazut curcubeul, dar pe cerul meu nu s-a aratat.

Bine ca am facut de dimineata, cand inca mai speram ca vremea se va indrepta, unul dintre deserturile mele preferate. Are un gust placut si o culoare pe masura, se face rapid si iti poate aduce buna dispozitie chiar si in cele mai proaste momente. Noroc cu putinele raze de soare de la pranz, ca am reusit sa fac si niste poze in lumina naturala de pe terasa.

Va dau repede reteata si apoi abia astept sa mananc o portie (sau doua), cat mai uit la un film bun si-mi mai iau gandul de la ploaie.

Ingrediente

  • 400 gr fructe de padure (puteti pune doar zmeura)
  • 320 gr iaurt gras (6%)
  • 4 linguri miere
  • 1 lingura zahar pudra
  • miez de nuca (4-5 nuci, daca va plac, daca nu, se poate si fara)
  • 200 ml smantana pentru frisca

Reteta

  1. Dezghetati fructele, scurgeti-le de zeama si dati-le prin blender.
  2. Amestecati-le cu cele 4 linguri de miere (gustati, poate vreti sa mai adaugati miere).
  3. Bateti smantana pana obtineti frisca, adaugati zaharul, amestecati-o cu iaurtul, mixati totul.
  4. Asezati in cupe un strat fructe de padure, unul de iaurt cu frisca si tot asa.
  5. Deasupra puneti bucati de nuca (prajiti-le inainte 2 minute la microunde, sunt mult mai gustoase asa).

Uneori fac si un blat din biscuiti digestivi pe care ii pisez si ii amestec cu unt topit si zahar. Apoi asez in cupa acest prim strat de biscuiti digestivi, urmand celelalte doua, din frisca si fructe de padure (aceasta varianta se vede in penultima poza). Desertul ar trebui lasat la frigider cel putin doua ore, dar eu n-am rabdare niciodata.desert light 5desert light 4desert light 3desert light 4desert light ruxandra lucadesert light

Articole pe aceeasi tema

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.