Cum știm să fim părinți buni pentru copiii noștri

Cum știm să fim părinți buni pentru copiii noștri

Tare mi-am mai dorit fetiță, încă de la al doilea copil. Ecografia de 13 săptămâni ne-a spus, însă, că vom avea tot băiat și băiat a rămas. Oricum, atunci când afli sexul copilului, nu mai stai sa te gândești ca dom’le, eu altceva așteptam, mulțumesti cerului ca e sănătos și mergi înainte cu încrederea că va rămâne așa.
.
Acum sunt însărcinată pentru a treia oară și, în șase luni si jumătate de cand crește în burtică, mogâldeața dansatoare n-a dat vreun semn că ar fi băiețel. Eu am fost incântată de situație și profund liniștită, până aseara, când am văzut un film despre o familie cu trei copii, toți băieți, care așa frumoși mai erau împreună, încât automat m-am gândit la familia mea. M-am văzut pe mine, pe M., i-am văzut și pe cei trei băieți ai noștri… ba nu, doi băieți avem noi, puiul din burtica e fetiță, vom avea o fetiță. Mi-am repetat-o cu voce tare și Doamne, m-am întrebat imediat, oare cum voi ști să îi fiu mamă? Am visat atât la ea, iar acum că prinde contur, că în primavară o voi putea strânge în brațe, încep să am emoții, încep să mă macine tot felul de gânduri. În loc să mă bucur și atât.
.
Doar că… eu sunt obișnuita cu roboti, cu forturi făcute din pături și perne, cu avioane din hârtie și cu nave spațiale construite din piese Lego. Cu pantaloni de trening negri și rupți in fund și in genunchi de la târât pe jos și cățărat in copaci, cu fotbal și curse de mașini pe parchetul din hol. Cum o fi cu rochițele, fundițele, cerceii și codițele, cum o fi cu rozul, cu păpușile? Cum s-or simți grijile de mamă de fată? Dar bucuriile, or fi la fel ca la băieți?
.
Și-apoi mi-am amintit că nici mamă de băieți nu m-a învățat nimeni să fiu. Nu e ceva ce se citește în cărți sau se află de la prieteni ori de la vecini, e ceva ce înveți de la puiul tău, iar procesul este continuu. În fiecare zi mai descoperi un secret, mai treci un hop,  mai faci o greșeală pe care apoi te zbați să nu o repeți.
.
Noi, părinții, suntem binecuvântați cu niște daruri minunate care se cheamă instincte și în care putem avea toată încrederea. Gâdiți-vă doar că au asigurat supraviețuirea speciei umane atâta amar de vreme. Să ne ascultăm, deci, instinctele și să ne învățăm și copiii să o facă.
.
Dincolo de toate sfaturile si părerile celor din jur, părintele cunoaște cel mai bine nevoile copilului. O mamă simte și, dacă i se pare ceva în neregulă cu puiul ei, va merge până în pânzele albe ca să facă să îi fie bine. Despre asta este vorba în părințeala, despre a fi alături de omulețul tău, orice ar fi, atât timp cât vei fi. Băieții și fetițele au acceași nevoie de a fi sprijiniți și iubiți necondiționat, de a se simți în siguranță și, așa cum îmi țin zilnic sufletul și brațele deschise pentru Albert și Aris, la fel voi face și pentru Ea. Tot copil al meu este, tot în burtica mea crește, tot la pieptul meu iși va găsi hrana și alinarea. Și-atunci da, am să știu ce am de făcut, am să las lucrurile să vină de la sine, am să învăț din mers, am să iubesc atât cât poate sufletul meu să dea iubire. Eu și tatăl lor o să le fim totul și o să le fim de ajuns.

Articole pe aceeasi tema

3 Comments

 • Georgeta
  03/02/2020 at 9:08 pm

  Va fi o fetita iubita si mezina familiei,wow cu doi frati mai mari doar imagineaza-ti cat de protectorii vor fi. Sa fiti sanatosi cu totii.

 • Oana
  04/02/2020 at 7:30 am

  Să fiți sănătoși cu toții 😊 eu am doua fetițe (1an 8 luni și 5 ani) și mi-aș fi dorit și un băiat, dar la fel ca tine mă gândeam cum ar fi, mi se pare mai complicat. Dar vorba ta, cu iubire și înțelegere nu are cun să nu fie bine. Încă nu m-am hotărât dacă va veni și al treilea sau nu, dar oricum, nu acum 😊
  Multă sănătate și sarcină ușoară!

 • Ramona
  04/02/2020 at 5:40 pm

  Felicitari ! Fetita va fi o minune roz langa doua minuni albastre. Am trei copii. Doi baieti si o fetita. Si e minunat ! Curaj si credinta …..si multa rabdare iti doresc !

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.