În contextul pandemiei, oamenii au nevoie de mesaje tranșante de la autorități, nu de rugăminți și recomandări

Discursul tranșant al prim ministrului din Sint Marteen despre importanța distanțării sociale, in contextul pandemiei, a ajuns viral și nu întâmplător. Femeia e sigură pe ea, știe ce spune și, mai ales, știe cum sa o spună.  Nu incepe cu dragii mei dragi, nu ezită, nu se uită pe pereți, ce mai, nu se joacă. Si-atunci ți-e clar că nu-i loc de discuții: faci ce-i de făcut sau suporți consecințele! Atât de simplu. De rugăminți ne doare în cot, la scuze suntem campioni, dar când vezi o astfel de atitudine, parcă ți se aprind niște beculețe. Nu în sensul că realizezi cât de important este sa respecți măsurile impuse de autorități, pentru siguranța ta și a celorlalți, unii nu vor ințelege în veci asta și e ok. E de ajuns să le intre în cap că dacă nu stau potoliți, dau de belea.
.
Silveria Jacobs, prim ministrul din Sint Marteen, a cerut oprirea oricăror deplasări care nu sunt esențiale în micuța insulă din Caraibe, cu doar 41.000 de locuitori.

Mesajul simplu despre importanța distanțării sociale, lansat la începutul lunii aprilie, spune așa:

“Putem opri răspândirea virusului! Încetați sa va mai deplasați! Pur și simplu încetați sa va mai deplasați!

Dacă nu ai pâinea care îți place în casă, mănâncă biscuiți sărați. Dacă nu ai pâine, mănâncă cereale, ovăz, sardine!”

Apoi Jacobs i-a îndemnat pe locuitorii insulei, care a fost grav afectată de uraganul Irma, in 2017, sa trateze pandemia ca pe un dezastru natural:

“Trebuie sa ai provizii pentru 2 săptămâni, in caz de uragan. Și de la început am spus:

-Pregatiti-va kitul de dezastru ca pe cel pentru uragan.”

De asemenea, ea le-a transmis oamenilor sa nu se grăbească sa cumpere apa sau hârtie igienică, ci mancare pentru 1-2 săptămâni, in caz de carantina generală, care ar presupune închiderea tuturor magazinelor alimentare.

Deși prim ministrul nu își dorește carantina generală, in condițiile in care oamenii nu respecta măsurile impuse de guvern pentru siguranța lor, nu de florile mărului, atunci va fi obligată sa o instaureze.

Cam asta e esența discursului și-o crezi, frate, vezi ca nu bâjbâie, nu glumește și nu ar ezita o clipa sa pună in aplicare consecințele, in cazul in care oamenii nu-și bagă mințile in cap.

Aici discursul, poftim atitudine, cred că toți liderii ar trebui să li se adreseze așa oamenilor.

Video

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.