De ce ne comportăm ca și cum am crește noi copiii altora???

De ce ne comportăm ca și cum am crește noi copiii altora???

Citeam in dimineața asta de o tipa, persoana publica de la noi, ca este gravida cu al șaselea copil. Ma rog, un rahat de știre falsa, cu titlu dintr-ăla pus sa dai click, numai ca sfârșești cu buza umflata. Afli ca femeia nu e, de fapt,  insarcinata, dar ea și soțul ei au declarat ca își mai doresc un copil. Cândva.

Bun, acum nu “stirea” in sine mi-a atras atenția, cât valul de comentarii negative la adresa acelei femei, mama de 5, comentarii care insoteau postarea respectiva si care continuau sa curgă. Ca i s-au dereglat niște rotițe la mansarda de face atâția copii, ca sunt iepuri, ca n-au auzit de contracepție, răutăți și glumite de 2 bani. Vreo 2-3 rataciti aveau ceva bun de spus, restul erau setați pe dat in cap. Și asta e atitudinea specifica a societății in care trăim, ne comportam de parca ne-ar pune altii sa le creștem copiii, de parca ar trebui sa ne rupem de la gura ca sa le dam lor.

Ok, dacă mama ii turna pe banda rulantă și apoi ii lăsa in plata domnului, as mai înțelege, dacă stăteau in vreo cocioaba și n-aveau ce manca, atunci puteai sa îți dai cu părerea. Dar așa? Crezi ca îți bat in geam oamenii aia de vor al șaselea copil sa îți ceara zahăr și faina cu împrumut? Ești safe, stai calm!

Un copil este o binecuvântare, chit ca e primul, al doilea, al zecelea. Un copil dorit nu e treaba nimanui, afara de cea a propriilor parinti.

Mamele care îl fac pe al doilea sunt curajoase, cele cu trei inconștiente, de la 4 in sus sunt nebune. De parca 1-2 reprezintă norma și nu-i chip sa te abați de la ea. A, doi pereche, sa nu uit! Deci dacă ies fata și băiat, te-ai scos, altfel, ești o ținta sigura pentru dătătorii cu părerea.

Hai sa ne vedem de treaba noastră și de copiii noștri mai mult și sa ne doară capul de uterul, ovarele, finantele și copiii altora mai puțin.

Articole pe aceeasi tema

6 Comments

 • Andreea
  05/04/2019 at 11:25 pm

  Sa stii ca asta e si perceptia mea. Traim intr-o societate in care pari ciudat daca faci copii intentionat. Eu am 2 copii si m-am trezit intrebata si la primul si la al doilea copil daca a fost un accident sau ceva planificat (wtf?). Mi se pare o nesimtire fara margini sa te apuci sa faci planning familial pentru altii si sa iti permiti sa le spui cati copii ar trebui sa faca.

 • Teo
  11/04/2019 at 11:53 pm

  Eu sunt o mama nebuna cu 4.
  Sunt toti atat de diferiti si de faini.
  Mereu starnim curiozitate pe strada. Dar manageriem situatia ok.

  • ruxandra
   Ruxandra Luca
   13/04/2019 at 7:41 pm

   wow, 4, ce frumos! <3 Sa fiti sanatosi!

  • iwillneverlookback2017
   19/12/2019 at 3:58 pm

   Si din ce le dai de mancare? Ca oamenilor normali le e greu sa se intretina si singuri. Si da, ne impacteaza pe toti ca societate. Cat mai multi sclavi, valoarea fiecarui sclav scade.

 • Neli
  19/12/2019 at 9:15 pm

  Bună ! și eu sunt o ”inconștientă” cu patru copii ! Băieți ! să vedeți ce e în casă când se supără că a intrat unul în camera celuilalt…sau că au încurcat patinele, blugii, mingea…mă rog ! dar e frumos! îi iubim pe toți patru, bunicii sunt topiți după ei și nu ne mai putem imagina viața fără băieții noștri ! iar de hrănit, să nu ne ducă nimeni grija !

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.