Clătite pufoase pentru copii

Clătite pufoase pentru copii

Mie nu-mi prea iese aluatul de clătite obișnuite. Știu, e simplu ca bună ziua, dar nu prea îl nimeresc. Cu clătitele astea pufoase, însă, nu dau greș. Plus ca nu au pic de zahăr, așa că le putem îndulci cu miere, ori le putem mânca fix așa, pentru sunt numai bune. Acum nici nu mai trebuie să stau după ele să se prajească, pentru că… dar stați să vă spun întâi ingredientele, 5 la număr, plus un praf de sare.

  • 3 ouă;
  • 500 ml lapte;
  • 500 g faina;
  • 2 pliculete praf de copt;
  • 50 g unt topit;
  • un praf de sare.

Este rețeta noastră de clătite americane, nimic mai simplu si mai ușor de măsurat. Puteți, foarte bine, să înjumătățiți cantitățile.

Se bat ouăle cu praful de sare, se adaugă laptele, untul topit, apoi făina în care am amestecat praful de copt. Mixăm după fiecare ingredient, mixăm bine la final să omogenizam compozitia și gata aluatul. Mai puteți adăuga lapte, dacă vi se pare prea gros. Bine ar fi să lăsați puțin aluatul să se odihnească, măcar câteva minute, înainte de a trece la etapa următoare.

Până recent puneam clătitele la prăjit și trebuia să stau după ele și să le întorc, acum torn aluatul în mașina de vafe și gata, îmi ies clătito-vafe în forma asta simpatică de inimioare. Ideale pentru micul dejun de weekend și din orice zi. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.