Asta e reteta mamei de chiftelute pentru copii, adorate in egala masura si de adulti. Adica noi patru ne batem pe ele. Vorba vine, ca le-am ceda bucurosi copiilor, numai sa le poata manca.
Cum se fac minunatele chiftelute? Foarte simplu, foarte rapid si foarte… la cuptor.
Reteta
Incepeti cu o bucata de piept de pui (preferabil de tara) pe care o tocati. Mai aveti nevoie de 2 cepe, 1 morcov, 1 cartof mic, 2-3 oua, miez de paine neagra (fara conservanti), 2-3 catei de usturoi (in functie de gusturi), sare, piper, ulei, marar proaspat, apa.
Tocati marunt ceapa si inabusiti-o usor in putin ulei. Nu e musai, se poate si cu ceapa cruda, doar ca vor fi ceva mai fade.
Radeti morcovul si cartoful. Puneti peste carnea tocata. Adaugati ceapa calita usor (dupa ce s-a racit) si ouale. Inmuiati painea in apa, stoarceti bine si puneti in compozitie. Tocati marunt mararul, adaugati-l si pe acesta, apoi usturoiul pisat, sare, piper si amestecati bine toate ingredientele.
Formati chiftelutele (va inmuiati mainile in apa, sa va fie mai usor). Noi nu prea ne batem capul cu forma, gustul e cel mai important. Nu le faceti totusi prea mici, pentru ca apoi vor fi tare uscate. Asezati chiftelutele pe o tava tapetata cu hartie de copt si lasati-le in cuptorul preincalzit pana se rumenesc. Nu e nevoie sa le intoarceti, daca aveti un cuptor bun.
V-am spus eu ca nu-i mare lucru. Pofta buna! 😉