Ce plănuim pentru prima aniversare a Avei și 2 idei de cadouri frumoase, la care părinții noștri nu s-ar fi putut gândi  (P)

Ce plănuim pentru prima aniversare a fetiței noastre și 2 idei de cadouri frumoase, la care părinții noștri nu s-ar fi putut gândi

Fetița noastră a avut parte de un botez restrâns și nu doar pentru că eram în plină pandemie. Sunt sigură că și să fi trăit vremuri obișnuite, la fel am fi organizat lucrurile. Acum se apropie prima ei aniversare și tot așa, ne gândim să facem ceva în familie. I-am lua pe bunici, pe nana ei, pe matușă și pe unchi și i-am duce pe toți într-un loc frumos. Să sărbătorim 3 zile și 3 nopți, ca în povești. De fapt, să ne bucuram în voie de fetița pufoasă, de băieți și unii de ceilalți, cum prea rar apucăm. Nu visez la petreceri, nu am cine știe ce așteptări, visez la timp cu oamenii care contează cel mai mult pentru mine și cred ca și puiul meu, dacă ar putea alege, mi-ar spune că simte la fel.

Privind cadourile pentru Ava, am pregătit o listă cu câteva jucării din lemn și păpuși din material textil, după care invitații noștri să se orienteze. Chestii simple și care ni se par nouă potrivite. Nu vrem să umplem casa de jucării, asta mică oricum știți că e cu sticlele goale, etichetele, pungile din hârtie, ca mulți alți copii de vârsta ei. I-am asigurat pe cei din familie că Avei i-ar fi suficient să îi vadă în jurul ei, dar ca să evitam situații de genul nu-putem-veni-cu-mâna-goală-la-copil, știți cum sunt bunicii, le-am pregătit opțiunile de jucării de care vă spuneam, care să le simplifice căutarea.

Vă mai spun despre ceva mega drăguț ce puteți lua în calcul. Ideal ar fi sa începeți de la nașterea copilului, dar nu-i bai dacă ați pierdut startul. Este chiar un cadou de suflet și se va lăsa cu mari emoții pentru întreaga familie, sunt sigură.

Ce ar fi de făcut: când se nasc copiii voștri, rezervați-le o adresă de e-mail. De-a lungul anilor, trimiteți-le acolo poze, povestioare, întâmplări amuzante sau emoționante din copilăria lor, dialogurile voastre, momente pe care vreți să le păstrați mereu în suflet. Iar când împlinesc 18 ani, dați-le parola! ❤️

Ce idee minunată, așa-i? Nu e ceva de care să se bucure imediat, dar e ceva la care puteți construi în timp, un cufăr virtual cu amintiri din copilărie, cu care nu știu câți oameni se pot lăuda. 🙂

Și aș mai avea o sugestie de cadou pentru prima aniversare a puiului de om: o asigurare de viață cu economisire pentru copii. În felul ăsta îi poți oferi suportul financiar de care are nevoie, când pleacă pe drumul lui. Plus că îl știi protejat din punct de vedere financiar, dacă, Doamne ferește, se întâmplă să te piardă.

Cei de la Groupama oferă posibilitatea încheierii unei astfel de asigurări și sunt flexibili în ceea ce privește structura și durata contractului, valoarea sumelor asigurate pentru contractul de bază și pentru asigurările suplimentare sau valoarea și frecvența de plată a primelor de asigurare.

De ales, poți alege între două opțiuni: Standard și Premium. În ambele cazuri, asiguratul este copilul, iar contractantul poliței poate fi unul dintre părinți sau chiar un bunic. 

În cazul asigurării Standard, pe care o încheie doar unul dintre părinți sau unul dintre bunici, copilul beneficiază de suma asigurată la sfârșitul contractului, fiind acoperite și riscurile de deces ca urmare a unui accident sau a unei boli grave. Varianta Premium poate fi încheiată pentru ambii părinți sau bunici, fiind acoperite de această dată și riscurile de deces pentru contractanți (deci părinți, bunici), asta însemnând că Groupama va plăti o sumă specifică și va prelua plata primelor, astfel încât, la finalul contractului, copilul să primească suma asigurată. Las aici un link util pentru mai multe informații .

Știu, e cumplit gândul că am putea pleca de lângă copiii noștri, dar e atât de bine să fii prevăzător. În viață nu există garanții, din păcate. Avem clipa, atât și putem să ne bucurăm maxim de ea, și de cea care va urma, și de cea de după, și de toate pe care le avem, atât cât le avem.

Ei, tot povestind cu voi, tare mă iau emoțiile…

Realizez că mai este chiar foarte puțin până când Ava mică va împlini un an, primul anișor din viața ei de fetiță minunată. Revin cu poze și povești despre cum vom sărbători evenimentul, vedem dacă se vor lega lucrurile așa cum ne dorim. Între timp, aștept cu interes să îmi spuneți cum a fost prima aniversare a copiilor voștri și ce cadouri inedite și de suflet ați hotărât să le faceți.

Un comentariu pe “Ce plănuim pentru prima aniversare a Avei și 2 idei de cadouri frumoase, la care părinții noștri nu s-ar fi putut gândi  (P)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.