Ava Elena a împlinit 1 an. Cum a fost la petrecerea ei de rupere a turtei, poze muuulte și idei pentru voi

Ava Elena a împlinit 1 an. Cum a fost la petrecerea ei de rupere a turtei, poze muuulte și idei pentru voi

Mi-am dorit să o sărbătorim pe Ava chiar de ziua ei, deci ce bine că a picat într-o sâmbătă și am mai vrut să fie o petrecere pentru ea, nu pentru noi, cei mari. Lucrurile s-au legat așa cum am sperat, am luat cei mai apropiația membrii ai familiei, adică nouă adulți, băieții noștri și mica sărbătorită Ava Elena, și am plecat la mare. Voiam să fie cât mai pe relaxare totul, fără ținute de nu știu care, fără să fim presați de timp. Așa că în loc de o ieșire la restaurant, cum am făcut când au împlinit băieții 1 an, am preferat aceste zile la mare.

Noi am ajuns cu copiii de joi, ceilalți membri ai familiei de vineri, iar de plecat am plecat la casele noastre duminică. Au fost trei zile foarte frumoase, care însă au trecut mult prea repede. Dar na, toată lumea cu joburi, copiii cu școală, gradiniță, chiar nu puteam sta cine știe cât.

Am ales Novum by the Sea, din Olimp, un loc pe care l-am descoperit vara trecută și unde ne-am simțit bine mereu. Copiii, cel puțin, sunt acolo ca acasă. Și celor din familia noastră le-a plăcut locul și toată ideea acestei ieșiri de ziua Avei.

Vineri a fost zi de acomodare și de sărbătorit cele trei Elene din familie: Ava, mama și cu mine. Am ciocnit un pahar și pentru cei 18 ani de când eu și M. ne suportăm, apoi ne-am băgat la somn, pentru că ne aștepta mare zi mare: ziua de naștere a fetiței pufoase, motivul pentru care ne-am strâns toți acolo.

Petrecerea Avei trebuia să înceapă sămbătă pe la ora 14, în funcție de când se trezea ea după primul somn. Voiam să fie odihnită și chiar să se bucure de eveniment. Am aranjat o masă pentru noi în restaurantul hotelului, care la ora aceea era gol, deci numai bine. Cât Ava a dormit, noi am avut timp să ne facem frumoși, apoi i-am pus și ei rochia și am mers cu toții la masă.

Nu am făcut cine știe ce pregătiri, cei de la Novum s-au ocupat de tot: baloane, aranjamente florale, tort, turtă. Eu doar am spus cam ce mi-aș dori, adică lucruri cât mai simple, am agreat un model de tort, am spus că vrem flori ca la botezul ei (aranjamente finuțe, pe bază de floarea miresei) și cam asta a fost. Baloanele au rezistat preț de vreo 10 poze, făcute fix când am ajuns, apoi Aris le-a dus afară și le-a lăsat să se înalțe la cer. Din greșeală, a zis el, din amuzament, am considerat eu.

Am așezat-o pe Ava în capul mesei, iar noi, ceilalți, de o parte și de alta. Ava a mâncat întâi pastele gătite de mine, doar era ora prânzului, apoi am trecut repejor la momentul cu turta, tăvița și tortul, cât ea era încă fresh și binedispusă.

Vă întrebam acum vreo două săptămâni cine i-ar putea face Avei tăvița pentru petrecere și am primit în jur de 700 de recomandări. Până la urmă am apelat la cei de la “Cadouri cu dichis București”, de la care am ales ce se vede în poze.

Nu mi-am dorit chestia clasică, să îi pun Avei în față bani, parfumuri, chei de la mașină sau diverse alte obiecte. Am avut, în schimb, o tăviță cu mesaje frumoase, toate compuse de mine pentru ea, astfel încât să iși aleagă trei dintre ele sau câte și-ar fi dorit. M-am gândit mult și bine ce i-aș putea scrie pe acele bilețele, până într-o dimineață, când mi-au venit ideile, pur și simplu. Știu că ar fi fost mai tentată de obiecte, dar așa mi s-a părut mie drăguț, să aleagă mesaje frumoase. Pe care oricum i le păstrez, doar sunt gândurile mele pentru ea.

A fost amuzant cu turta, Aris o tot vâna pentru că nu mai putea de poftă. Nu prea știam cum se procedează, cert este că nana ei a rupt turta și a spus câteva vorbe emoționante, de mi-au și dat lacrimile, apoi am primit cu toții bucăți din turtă și țin minte că ni s-a părut foarte bună.

Deci în toată povestea asta, prioritatea noastră a fost Ava și am încercat ca momentele să se desfășoare într-un mod cât mai placut pentru ea și fără să o obosim. Chiar dacă eram o mână de oameni, tot ne-a privit lung și cred că tot mulți i-am părut. Îmi închipui cum ar fi fost cu vreo 50 de invitați… clar mai complicat.

M-ați întrebat ce cadouri a primit, ei bine, câteva jucării din lemn și două păpuși din cârpă, de pe lista făcută de noi. Iar acasă a așteptat-o și o superbă bucătărie, trimisă de prietena noastră Adina, de la Adinish. De atunci, “gătește” Ava mea zilnic.

Rochia mea și cea albă pe care o poartă Ava, dar și ținutele băieților sunt de la Lali Wear, un brand românesc pe care abia l-am descoperit și care îmi este foarte drag. Din Onești sunt ei. Tot de la Lali Wear am și bentița Avei cu flori, care știu că v-a plăcut mult, iar rochia Avei mov este de la Anoucka. Rochii drăguțe pentru ea am luat și de la alittleshe.com.

Încălțarile lui Aris sunt foarte comode și sunt de la Landschuh.ro. Ghetele mele sunt Zara, pentru că tot așa, multă lume mă întreabă de ele și am zis să las scris, să vă fie mai ușor să le identificați. Iar rochia mamei este luată de la Bacău, am întrebat-o ce brand e, pentru că ați fost voi curioși, dar mi-a zis că a rupt eticheta și că mai scrie doar “made in India”. Hmmm, asta nu ne ajută prea mult.

Vă las cu poze de la eveniment. Și dacă vă place ideea noastră de a pleca câteva zile într-un loc drăguț, cu oamenii dragi, pentru a marca un moment important pentru familie, să o puneți în aplicare. Eu nu cred că aș fi putut face o alegere mai bună pentru ziua Avei. Și un fotograf mai este important la astfel de evenimente, cineva care să aibă răbdare și să surprindă frumos tot ce se întâmplă. Noi am avut parte de un domn tare amabil, fotograful de la Novum, care ne-a făcut să ne simțim în largul nostru.

Articole pe aceeasi tema

1 Comment

  • Mădălina
    31/05/2021 at 12:55 pm

    Sunteți o familie minunată! Vă îmbrățișez cu drag!

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.