Brioșe cu ciocolată – o rețeta perfectă pentru Moș Crăciun
Astăzi am făcut brioșe cu ciocolată pentru Moș Crăciun. A fost ideea lui Albert și mi s-a părut foarte drăguță. Așadar, pe la prânz, cât asta mică și-a dormit somnul de frumusețe, eu și băieții ne-am ocupat de brioșe. Aș zice că au trecut 15-20 de minute de când ne-am pus pe treabă și până am dat brioșele la cuptor și alte 20 de minute până le-am scos de acolo frumos rumenite. Au ieșit wow, peste așteptări. Sper să îi rămână măcar una Moșului, deși, sincer vă zic, am dubii în sensul ăsta. 🙂
Rețeta de brioșe cu ciocolată e cam așa, dacă vă gândiți și voi la Moș Crăciun sau vreți să vă faceți pofta:
Brioșe cu ciocolată – Ingrediente pentru rețetă
- 150 grame ciocolată;
- 125 grame unt;
- 4 ouă ;
- 200 grame zahăr;
- 1 plic zahăr vanilat;
- 1 praf sare;
- 160 grame făină;
- 1 lingurița praf de copt.
Cum se fac brioșele cu ciocolată – Preparare
- Am preîncălzit cuptorul la 170 de grade.
- Am topit untul cu ciocolata, apoi am lăsat să se răcească puțin mixul. Noi am folosit ciocolată cu lapte.
- Între timp, am bătut spumă ouăle cu un praf de sare. Am adaugat zahărul, pe cel simplu și plicul de zahăr vanilat. Puteți folosi mai puțin de 200 de grame de zahăr, depinde cât de dulce este ciocolata pe care o alegeți. Am bătut bine totul. Am adaugat, treptat, făina amestecată cu praful de copt. Am înglobat, la final, și mixul de cicolată cu unt, încă lichid, și am omogenizat. Am folosit mixerul pentru toți acești pași.
- Am pus aluatul în formele speciale din tava de brioșe.
- Am dat brioșele la cuptorul preîncălzit la 170 de grade, timp de 20 de minute. Pot fi si 25 de minute, vedeți și voi când vi se par gata.
Aluatul mi-ar fi ajuns pentru mai mult de 12 brioșe, dar pentru că nu aveam chef să mai coc și runda a doua, am îndesat în forme mai multă compoziție decât ar fi trebuit. Asta ca să știți voi cum vă organizați.
Poftă bună! Și să vă aducă Moșul tot ce vă bucură sufletul.
#briose cu ciocolata