Bomboane simple și gustoase din biscuiți

Bomboane simple și gustoase din biscuiți, reteta
Ce-am mai făcut noi bun zilele astea? Ei bine, bombonele din biscuiți. Aris s-a ocupat de amestecat ingredientele, Albert a modelat biluțele din aluat, eu am coordonat toată treaba, iar de rezistat în frigider nu cred că bomboanele au rezistat 24 de ore. Dar știți ce fain este procesul prin care se fac și ce ușor îi puteți implica și pe copii?
.
Cel mai mult am suferit când știam ca mai rămăsese fix o bomboană în frigider, salvată de băieți pentru mine, doar că m-am luat cu niște treabă prin casă, timp în care bomboana a dispărut. Vinovatul nu a fost identificat până în clipa de față 😄 mi-am înecat amarul intr-o banană, singura chestie dulce pe care o mai aveam prin casă. De ce să mint, satisfacția nu a fost aceeași.
.
Bun, acum să vă spun cum am facut bomboanele. V-am lăsat și poze și 2 filmulețe (unul cu Aris in acțiune, la amestecat și gustat ingredientele, altul cu rezultatul final), să nu existe dubii privind pașii de urmat. Deși, vă asigur, totul este super simplu.
.
Pregătiți întâi următoarele 5 ingrediente și treceți la treabă. Aceasta este, de fapt, rețeta noastră de salam de biscuiți, pe care am adaptat-o nițel.

Ingrediente:

 • 1 pachet de biscuiți (300 grame);
 • 100 grame unt;
 • 2 linguri cacao;
 • 2 linguri zahăr (brut folosim noi);
 • 200 ml lapte;
 • miez de nucă (o mână, așa, dar merge sa le faceți și fără nucă);
La final:
 • fulgi de cocos sau nucă măcinată sau ambele

Preparare

 1. Am pus un vas pe foc și am topit acolo untul. Apoi am adăugat zaharul, laptele și cacaoa, am amestecat bine și am lăsat pe foc pana s-a omogenizat compoziția.
 2. Am prăjit un pic miezul de nuca la microunde.
 3. Am dat biscuiții prin blender, împreună cu nuca.
 4. Am turnat compoziția cu cacao peste biscuiții cu nucă și am amestecat cu lingura.
 5. Apoi am format biluțe din aluat. Noi le-am dat pe unele prin nucă măcinată, pe altele prin fulgi de cocos, pana la urma am pus la un loc nuca și cocosul și am dat toate bomboanele prin amestecul ăsta.
 6. Bomboanele se lasă la frigider minimum 2 ore (ideal ar fi o noapte întreagă, astfel încât să se întărească bine și să fie și mai gustoase). Lesne de înțeles că noi nu am putut aștepta atât.

Bomboane simple și gustoase din biscuiți, retetaBomboane simple și gustoase din biscuiți, retetaBomboane simple și gustoase din biscuiți, retetaBomboane simple și gustoase din biscuiți, retetaBomboane simple și gustoase din biscuiți, retetaBomboane simple și gustoase din biscuiți, retetaBomboane simple și gustoase din biscuiți, retetaBomboane simple și gustoase din biscuiți, reteta

Cred că merge pusă și câte o vișină din vișinata în fiecare bomboana, dar nu știu cine are așa ceva prin casă. Plus ca, n-ar mai fi chiar potrivite pentru copii, dar cum le-am mai rade noi, ăștia mari, yummy!

Aris în acțiune, amestecă ingredientele

Rezultatul final, bomboane simple și gustoase din biscuiți

3 comentarii pe “Bomboane simple și gustoase din biscuiți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.